Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunțat marți că în a treia etapă de vaccinare este luată în calcul înfiinţarea în marile oraşe a unor centre de vaccinare de tip „drive-thru”, dar prioritatea este funcționarea centrelor mobile pentru imunizarea persoanelor din mediul rural care nu au acces la centre fixe.

„Centrele de tip drive-thru sunt prevăzute pentru etapa a treia. În perioada următoare vom identifica locaţiile potrivite şi, eventual, oraşele în care vom lua în calcul înfiinţarea unui astfel de centru de tip drive-thru.
Pe de altă parte, prioritatea noastră imediată este legată de operaţionalizarea centrelor mobile de vaccinare care să asigure vaccinarea celor din mediul rural, persoanelor care nu au acces la un centru de vaccinare fix şi de asemenea aceste centre vor putea fi activate în momentul în care vom avea o confirmare a calendarului de livrare a dozelor şi vom avea un număr suficient de doze care să ne permitem deschiderea tuturor centrelor”, a anunțat, marți, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, într-o conferinţă de presă.

Integral pe Realitatea.netComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.