S-a terminat cu pilele, relațiile și cumetriile în funcțiile publice. Cel puțin asta se înțelege din retorica pe care USR-PLUS, dar mai ales PNL o au, încă din campania electorală, dar și după, când coaliția „de dreapta” s-a așezat la Palatul Victoria. Însă una pare a fi vorba rostită, iar cu totul alta este realitatea din teren.

În ultimele două luni, am asistat la o adevărată paradă a numirilor în funcții de conducere la nivelul aparatului guvernamental, în posturi de secretari de stat și șefi de agenții, între partidele aflate la putere încheindu-se o înțelegere de „împărțeală” corectă a „ciolanului”, iar în spațiul public s-au vehiculat chiar și standardele înalte pe baza cărora urmau să fie selecționate persoanele care să facă parte din eșaloanele superioare ale ministerelor.

Nu toată lumea însă se supune acestor criterii. Un astfel de caz se regăsește la Ministerul Afacerilor Interne, unde o funcție de subsecretar de stat este intangibilă. Soția fostului deputat PNL Mihai Alexandru Voicu, trimis în judecată de DNA, condamnat în primă instanță la trei ani de închisoare și achitat definitiv anul trecut de Înalta Curte de Casație și Justiție, rămâne pe poziții, exact așa cum a decis fostul ministru Marcel Vela.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.