Teribilul accident din județul Suceava scoate la iveală nereguli mari în ceea ce privește transportul elevilor. În microbuzul școlar accidentat erau mai mulți copii decât ar fi trebuit.

Un microbuz școlar și două autoturisme au intrat în coliziune, miercuri, pe raza localității sucevene Arbore, fiind activat Planul Roşu de intervenţie.

În urma verificărilor, autoritățile au constatat că pe certificatul de înmatriculare a acelui microbuz sunt prevăzute 15 locuri pe scaune plus şoferul, deci 15 oameni trebuiau să se afle în maşină, iar în urma accidentului s-a constatat că erau de fapt 19 copii în microbuz.

Vorbim de liceeni care nu ştim dacă toţi se aflau pe scaune sau nu. Este vorba despre un transport care se face zilnic, de două ori chiar, un mirobuz pus la dispoziţie de către Liceul Tehnologic din localitate pentru a aduce copiii spre şi dinspre şcoală.

În cele trei vehicule se aflau 24 de persoane, dintre care 19 copii, informează purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, lt. Alin Găleată.

Potrivit ISU Suceava, accidentul a avut loc în zona localităţii Arbore, fiind implicate un microbuz de transport elevi şi două autoturisme.

În urma accidentului, s-a activat Planul Rosu de Intervenţie.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.