Medicul nutriționist, Mihaela Bilic, susține că cea mai sănătoasă pâine este cea integrală, pe bază de maia.

"Făina ar trebui să nu fie atât de albă și rafinată, să ne intoarcem la procedeele tradiționale de preparare a pâinii. În goana noastră de a face totul cât mai repede nu mai avem nici timp, nici răbdare să lăsăm pâinea la dospit, lucru foarte important. Pâinea cu maia, lăsată la dospit nu dă intoleranță la gluten pentru că bacteriile din maia metabolizează deja o parte din gluten. Este o pâine mai ușor de digerat", a explicat medicul Mihaela Bilic într-o emisiune TV, potrivit DC Medical.

”Noi ne comportăm ca niște copii râzgâiați cărora li s-a urât cu binele”

"Oamenii care suferă de boala celiacă ar da orice să mănânce o coajă de pâine, spre deosebire de multe persoane sănătoase care aruncă pâinea la gunoi. Merită să te bucuri de un lucru pe care organismul tău îl tolerează. Sunt oameni care și-ar dori să facă asta și nu pot, iar noi ne comportăm ca niște copii râzgâiați cărora li s-a urât cu binele", a mai spus nutriționistul.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.