”La muncă egală, salariu egal!” Acesta este principiul recomandat, joi, de Comisia Europeană, care a propus o serie de reguli care să aibă la bază acest principiu. Pentru companiile care nu îl repectă, C.E. a sugerat introducerea unor amenzi.

Într-un document, Comisia Europeană amintește că, deși egalitatea veniturilor este un drept din 1957, astăzi, în UE, femeile câştigă mai puţin decât bărbaţii. Diferența de venituri între sexe este de 14,1%, iar în privința pensiilor este și mai mare, de 30%. Situația diferă și mai mult în sectorul privat.

”Pentru un salariu egal, este nevoie de transparenţă. Femeile trebuie să ştie dacă angajatorii lor le tratează echitabil. Atunci când nu se întâmplă asta, ele trebuie să se poată apăra şi să obţină ceea ce merită”, a spus președintele C.E., Ursula von der Leyen.

Integral pe Realitatea.netComentarii

plecat interesant, perceptia mea este ca erau deja egale. Daca o femeie decide sa abia copii (bravo ei!) si sta acasa sa zicem 5 ani, un manager de varsta identica va avea 10 ani de experienta pe cand ea va avea 5. Acum cum obligam o firma privata sa plateasca pe cei doi angajati identic? unul este senior manager, altul mid manager. Doh! Apropo, este o alegere buna sa ai copii ca femeie. Mai buna decat o sluga cu experienta la o firma!

4 martie 2021 19:34

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.