Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că anul școlar ar putea începe mai devreme, pentru a avea o durata mai lungă. Este vorba însă de anul școlar 2022-2023, și nu despre o modificare a structurii viitorului an școlar.

„România are anul școlar cu o durată mai scurtă decât în multe alte state mai europene, este adevărat, însă din consultări trebuie să vedem. Înțelegem că elevii doresc o vacanță de vară cât mai lungă.

Ar putea să înceapă chiar mai devreme anul școlar, pentru a avea o durată mai lungă. Anul acesta am ținut seama exact de ceea ce v-am spus, de nevoia de a organiza acele concursuri (n. red. pentru angajarea directorilor de școli) pentru că e important.”

Sorin Cîmpeanu a precizat, însă, că este vorba despre anul școlar 2022-2023 și nu de o modificare a structurii anului școlar care începe în septembrie anul acesta.

„Dincolo de acest trunchi de bază e nevoie de o diversificare a rutelor educaționale, care trebuie să fie flexibilă. Pentru asta e nevoie de un set de materii care să genereze competențele de bază, pe care l-am agreat cu toții, nu am văzut diferențe, și a include mai ales competențele digitale, iar pe lângă asta trebuie să includem și un curriculum la decizia școlii care să fie posibil de particularizat la nevoile comunității școlii”, a mai spus Cîmpeanu, potrivit Edupedu.

Reamintim că anul viitor școlar, 2021-2022, începe la data de 13 septembrie 2021 pentru elevi și are 34 de săptămâni de cursuri, potrivit calendarului actual.


Comentarii

Oltean Aproape toate tarile isi incep anul scolar la 1 septembrie. Deci, nu ar fi un capat de tara ca sa se schimbe "traditia" cu 15 septembrie si respectiv 1 octombrie la universitati. Si asa , in conditiile COVID, care nu se vor sfarsi pana in acesta toamna, se pierd foarte multe zile de invatamant real. Bineinteles, ar trebyui revenit urgent la sistemul celor 3 vacante (nu puzderia de zile libere / minivacante actuale).

6 martie 2021 5:30

Dan A plecat Abramburica și a venit Abramburel. Ministrului îi cam place sa se audă vorbind. Se lauda singur, uitandu-se in oglinda cat de frumos este și cum știe să le întoarcă că la Ploiesti. Unde ești tu Spiru Haret sa- vezi pe acești trepăduși cum își dau cu tesla in c...e, zicând că este stilou.

5 martie 2021 10:09

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.