Comisarul-şef Alexandru Ovidiu Vodă, şeful Poliţiei oraşului Borsec din judeţul Harghita a fost reţinut, marţi, de procurorii anticorupţie, pentru trafic de influenţă şi complicitate la şantaj. În acelaşi dosar, a fost reţinut şi un subaltern al său, agentul de poliţie Nicolae Colcer care este acuzat de şantaj. Cei doi vor fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Şeful a promis că intervine pe lângă subaltern
Procurorii spun că în perioada mai-septembrie 2011, inculpatul Alexandru-Ovidiu, Vodă în calitate de şef al Poliţiei oraşului Borsec, a cerut diverse sume de bani din care a primit, în patru tranşe, 4.950 lei de la o persoană denunţătoare, promiţându-i în schimb că va interveni pe lângă un subordonat şi pe lângă procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Topliţa, judeţul Harghita, în scopul soluţionării favorabile a dosarului în care denunţătorul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj.

Agentul a cerut 10.000 de euro
Pe de altă parte, în perioada ianuarie-octombrie 2011, Nicolae Colcer în calitatea sa de agent şef de poliţie în cadrul Poliţiei oraşului Borsec, având sprijinul şefului său, Alexandru-Ovidiu Vodă l-a constrâns pe acelaşi denunţător să-i dea suma de 10.000 de euro sub ameninţarea că va face declaraţii incriminatorii în dosarul în care denunţătorul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, iar dacă va primi această sumă, va face declaraţii care să permită adoptarea, de către procuror, a unei soluţii favorabile denunţătorului.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.