Doi parlamentari PNL au depus un proiect de modificare a legii grădinilor zoologice şi acvariilor publice, pentru a include un amendament care permite sacrificarea animalelor „în surplus” din grădinile zoologice.

Conform proiectului inițiat de Calotă Florică Ică și Maria Stoian, deputați PNL de Teleorman, Legea Grădinilor zoologice și acvariilor publice nr. 191/2002 va fi modificată pentru a include amendamentul 12-1: „Surplusul prevăzut la art.12 alin.(2) lit.b) poate fi folosit pentru popularea/repopularea complexurilor de vânătoare, manejurilor si circurilor sau vândut pentru sacrificare unităților autorizate în acest sens”.

Este vorba despre „surplusul de exemplare din speciile sălbatice provenite din înmulțirea in captivitate, pentru care condițiile de păstrare în grădinile zoologice nu mai sunt conforme, fiind refuzat în scris transferul acestora la alte unități similare''.

Potrivit ziare.com, cei doi parlamentari motivează, în expunerea de motive a proiectului, că animalele se înmulțesc în captivitate și „trăiesc în condiții de stres și presiune”.

Cei doi liberali spun că posibilitatea de a vinde animalele sălbatice ar asigura grădinilor zoologice „efecte pozitive asupra animalelor rămase” și asupra activității economice a grădinilor zoologice.


Comentarii

„Intelijentă” soluție!!! Se poate aplica și împotriva pizdacilor. Primul pe listă Dracne. Când se termină cu pizdacii, li se poate face honoarea și rumânilor de rând, care nu prea empatizează cu lăbărarii sau usereiștii.

6 martie 2021 15:52

Pute Nu-i problema sa se pregateasca oamenii ,mai ales batranii !!!

6 martie 2021 13:57

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.