Premierul Florin Cîțu a explicat că Executivul pe care îl conduce nu va crește taxele, asta pentru că mișcarea ar fi una sinucigașă pentru economie. Cîțu consideră că parte a soluției este digitalizarea administrației, în acest fel crescând colectarea pe termen lung.

”Toată lumea ne întreabă cum o să putem să facem această reducere a deficitului- care e ambiţioasă- până în 2024. De la 9,8% anul trecut la 3% în 2024. Toţi se întreabă şi am tot văzut în spaţiul public că reîncălzeşte o ciorbă mai veche: asta cu taxele!Nu, nu introducem taxe. Să introduci taxe într-o perioadă în care economia este sub potențial este sinucigaș, îți omori economia. România are resurse de a reveni în economie, iar soluția nu este să schimbi un om sau doi. Soluția este digitalizarea, aceasta este soluția pe care am văzut-o în Uniunea Europeană, este soluția să crești colectarea pe termen lung. Putem ajunge la acel deficit de 3% printr-o strategie inteligentă, putem să ne descurcăm cu banii pe care îi avem, doar să îi administrăm mai bine”, a spus Florin Cîțu, sâmbătă în cadrul unei dezbateri organizate de Consiliul Județean Vrancea.

Vom încerca să folosim cât mai mult din fonduri europene

Premierul Florin Cîțu a mai explicat că în luna martie va veni o evaluare a bugetului pe 2021 din partea Comisiei Europene, iar în luna aprilie vom avea parte de o evaluare din partea agențiilor de rating.

”Lecția pe care am învățat-o anul trecut, adică am învățat-o în 2008, dar am aplicat-o și anul trecut: cât mai multe investiții. Avem nevoie de o economie sănătoasă pentru a plăti oamenii, dar avem nevoie și de oameni sănătoși. Provocarea mare a bugetului pe 2021 a fost să alocăm cât mai mulți bani pentru investiții.

Execuția bugetară pentru investiții, vom încerca să folosim cât mai mult din fonduri europene. Anul aceste 52% vor fi finanțări din fonduri europene. Urmăresc analizele pe care le fac specialiștii, de fiecare dată când apare un buget. Am urmărit analizele Consiliului Fiscal, o instituție care n-a fost foarte prietenoasă cu guvernele, dar anul acesta au concluzionat că avem un buget realist.

În martie vom avea o analiză din partea Comisiei Europene, iar în aprilie vom avea cele trei evaluări din partea instituțiilor de rating.”, a mai spus Florin Cîțu.


Comentarii

Oltean Dar reduceti odata cheltuielile nesabuite pentru inarmare !

7 martie 2021 10:11

ovi Mincinos ordinar, balbaitule , nu te mai crede nimeni , ai mintit un an pina la alegeri si in legatura cu pensiile.

7 martie 2021 7:38

Dan Chiar vrei sa te creadă românii? Taxele deja le-ai crescut, așa că nu mai vorbi în vânt.Creste prețul la benzină crește și cât luați voi, asemenea la țigări, și la toate cele accizate.Ati scumpit gazele, curentul, au crescut și celelalte preturi și automat și voi luați mai mulți bani.Ati scăzut salariile și pensiile prin creșterea prețurilor. Pe tot parcursul istoriei liberalii au fost și sunt niste asupritori.

6 martie 2021 13:22

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.