Ce fel de stat și ce fel de justiție avem dacă un simplu cetățean, fără studii de specialitate, poate înțelege greșeala enormă făcută de președintele României în cazul „Dosarului 10 august”. Cîte doage o avea președintele în plus sau în lipsă ca să se lanseze într-o asemenea solicitare? Nu putea să sune un consilier sau un prieten, absolvent de drept, chiar pe jurisconsultul de la primăria Sibiului (că îi răspunde încă!) și să-l întrebe dacă se mai poate face ceva? Putea să coboare din Dealul Cotrocenilor pe la căminele studențești și tot ar fi aflat un răspuns ca să nu se facă de rîs.
Orice student i-ar fi zis: „Dom’ președinte, nu se poate face nimic! Este o sentință definitivă și obligatorie și nu există altă cale decît respectul pentru o judecată definitivă ca și cele pe care scrie, de obicei, «Noi, președintele Romaniei…»”.

Cum să ieși tu, președinte ales, înghețat de morgă și ifose, și să te faci că nu știi cum s-a ajuns ca un dosar să fie clasat? Asta este imixtiune în justiție, asta este băgat de picioare în statul de drept. Asta este și incultură juridică! Și pentru cei din domeniu este tupeu grosolan și ofensă publică!

Ce-și imaginează Iohannis, zice nea Gheorghe? Iohannis crede că toate cauzele pot fi contestate și răsconstestate pînă cînd soluția iese așa cum și-o dorește dînsul și cei care îl susțin. Ca în povestea caselor de la Sibiu! Se judecă și se răsjudecă pînă la Curtea din Alabama care i le dă înapoi. Asta trădează un soi de democrație primitivă, mai stupidă decît cea practicată de comuniști.

Integral pe CotidianulComentarii

@noi Nu-ti place realitatile altora ?

8 martie 2021 14:31

Noi Sa ii dam o muie imputitului postac Psd-ist de la ora 21.48..

8 martie 2021 11:02

Legătură peste timp între paltonul aruncat pe capotă la Paris și comedia 10 august La Paris Vodă de Românica și-a exprimat indignarea că nici-un sclav, român sau franțuz, n-a avut bunul simț să-l scutească pe eminența sa suplinitorul școlar de a se debarasa de balton. Amu, ministrului penal al justiției îi impută că n-a catadixit să abată de la ilustra sa persoana acuzele rezisto-usereiștrilor că n-a fost capabel să împiedice judecărițele alea pizdace să închidă definitiv „dosarul 10 august” - o ofensă impardonabilă adusă celor care „și-au dat viața” s-o dea jos pe „femeia aia”, madam Veorica!

7 martie 2021 23:07

@Cornici Vasile Măi halucinatule, tu ce drac de film ai văzut?! Ia hai să recapitulăm câteva secvențe. Nici nu se umpluse încă bine Piața Victoriei când o cohortă de #rezistaci extraordinar de pașnici încearcă (fără succes) să forțeze una din intrările laterale în sediul guvernului. Altă secvență: un jandarm discuă aparent calm cu un manifestant. Venit în mare viteză de pe peluza din apropiere, un alt manifestant execută o strălucită lovitură de arte marțiale cu ambele picioare în jugulara jăndarului pe care îl face KO, după care dispare în pădurea de manifestanți pașnici. Altă secvență. O duducă dotată cu pantofi sport în picere îl hărțuiește verbal pe un polițist. Deodată, duduca îl și pocnește între felinare și o rupe la fugă. Polițistul se ia după ea, dar un alt manifestant exgtraordinar de pașnic vine în vigteză din lateral și-i aplică aceeași lovitură la temelia gîtului! Polițistul cade fulgerat. Hm! Între timp, ceilalți manifestanți extraordinar de pașnici îi răcoresc pe jandarmi cu jeturi de apă din peturi, după care le aruncă și peturile goale în cap drept cadouri. Apar și alte obiecte ceva mai contondente, chiar și pietre din caldarâm sau molotoave. Hârjoana a continuat la fel de „pașnic” până când manifestanții au capturat o jandarmeriță, pe care cât pe ce s-o trimită la cele veșnice. Abia din acest moment jăndarii au început să scoată la iveală „mijloacele din dotare”, iar manifestanții extraordinar de pașnici au fost nevoiți să dea foc la tot ce le ieșea în cale pe străzi. Impresionant de pașnici, n-așa? Păcat că manifestanții gură-cască n-au intrat la hârjoană și astfel lovitura de stat n-a reușit!

7 martie 2021 21:48

Lute Muie ,vezi ca te dau de gol cuvintele iar ai sarit peste tratament ,nu-l niglija ,cum sa construiesti Romania educata !!!

7 martie 2021 18:32

Pute Eu cred ca Joian s-a inscris la drept ca cu fizica nu a reusit nimic ,crede ca aici e mai usor,da la ff ca tot degeaba daca nu ai de la Dumnezeu ,trebuie si niste educatie de acasa !!!

7 martie 2021 18:29

O parere Nistorescu a spus un adevar nu pt. ca ii place adevarul, ci pentru ca orice ar fi spus tot injurat ar fi fost ( stie el de ce ).Problema e ca cei care nu se exprima ca el in acest caz nu au curajul sa recunoasca ca are dreptate.De data asta ( bine ar fi sa fie o exceptie, ceeace nu cred ), dreapta si-a dat cu stangul in dreptul.Orice om cu sacaun la cap vede acest lucru.

7 martie 2021 17:49

Cornici Vasile Deci sa intelegem ca acest imputit de securist a sustinut violentele a jsndarmilor contratto manifestantilor pasnici,,f.m.m de gunoi securist daca te vad pe strada te scuip in gura jegule..

7 martie 2021 17:25

Muie postacilor Psd Ce il sustine pe turnatorul securist Nistorescu imputiti de postaci Psd-isti cei de la orele 16.25...16.45..16.53...dar este unul si acelasi imputit de postac Psd-ist.

7 martie 2021 17:21

Muie Nistorescu Eram sigur dupa titlu este scris de imputitul securist-Psd-ist Nistorescu mai dute in p***a ma-ti de turnator securist numai cacaturi scrii nu vezi cat esti tu de prost dar ii faci pe alti ,,,

7 martie 2021 17:18

v Nu stiu de ce lumea uita asa repede. Ghiolbanis a incalcat de multe ori Constitutia si nu a patit nimica, ba a fost reales de majoritaea votantilor, asa ca i se pare normal ce face. Ba mai mult are si sustinatori (sau comentariile sint ale serviciilor). Norocul nostru este ca nu o sa mai fie pe post de presedinte si va ramine o pata rusinoasa in istoria tarii

7 martie 2021 16:53

noi Nu va mai puneti la mintea caprarului sef Johanis, si nu va mai enervati degeaba, caci, nu da nimeni in Romania, nici o ceapa degerata pe golaniile si abuzurile cetateanului de trista amintire Johanis ! Cunoscut si sub porecla de "geaca rosie" purtata de cetatean cand asmutea pe rezistaci la agresiuni si violente pe strazi.

7 martie 2021 16:45

Dar ce te miri așa, nea Cornele?! Încă de când și-a pus geaca aia roșie pe el ca să direcționeze coloana de #reziști și USEREIȘTI spre Palatul Victoria o făcuse cât se poate de boacănă la adresa prerogativelor sale constituționale de mediator în societate și nu de incitator. Pe 10 august, prin atitudinea de incitare a așazisei „diaspore” locale formată din ortaci #rezist și USEREI, nea Îmiedicatul la limbă și la minte a fost, de fapt, cel care aprins fitilul tentativei de lovitură de stat! În timpul procesului, s-a abținut să facă obișnuitele presiuni asupra judecătorilor prin intermediul scârbiciilor secrete, cu precădere al gorilelor SPP, pentru a recupera loialitatea jăndarilor. Dar cum au țipatără ca din gură de șarpe #rezistacii și USEREIȘTII, nea Împiedicatul și-a zis că oricum jăndarii sunt obligați să execute ordinele și a trecut la ce știe mai mult: să-și bage pișioarilii de schior și de biciclist împătimit în ea de justiție și tot restul, că n-o să înceteze soarili să mai răsară din atâtica! Cu alte cuvinte că, dacă arată că i se fâlfâie, nu se mai obosește nici dracul să cârâie. Ca atare, muie PSD și gata...

7 martie 2021 16:25

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.