Restaurantele, barurile și cafenelele sunt închise de astăzi la interior, în București, iar teatrele, cinematografele și sălile de jocuri de noroc au pus din nou lacătul pe ușă. Pentru două săptămâni, Capitala e sub restricțiile impuse de scenariul roșu. În Timișoara restricțiile sunt mai drastice: municipiul din vestul țării e de azi în carantină, tot pentru două săptămâni. Locuitori nu mai ies din casă decât pentru deplasări esențiale, cu declarația pe propria răspundere completată.

Bucureștiul a intrat din nou în scenariul roșu, la două luni de la ridicarea restricțiilor, vineri, 5 martie, o dată cu raportarea unei rate de infectare de 3,05 la mia de locuitori. Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, reunit duminică dimineață, a anunțat că, de luni, pentru 14 zile, vor fi aplicate la nivelul Capitalei măsurile anti-COVID din scenariul roșu.

Principalele decizii: închiderea restaurantelor, a barurilor și cafenelelor la interior, închiderea teatrelor, cinematografelor și sălilor de jocuri de noroc și trecerea elevilor la școala online – cu excepția preșcolarilor, elevilor din clasele primare și a celor din anii terminali.

Integral pe LibertateaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.