Fostul ministru al Mediului din Guvernul Orban, Costel Alexe, poreclit și “Tablă”, ca urmare a dosarului penal în care este vizat de DNA, l-a numit în funcția de administrator public al județului Iași pe apropiatul său, Ștefan Andrei Cazacu. Acesta din urmă este fostul administrator al companiei lui Alexe, SC Domeniul Arca SRL, cu sediul la aceeași adresă la care, potrivit procurorilor, a fost livrată mita constând în 22 de tone de tablă de la un combinat siderurgic din Galați.

Cazacu a deținut, după plecarea lui Alexe la Consiliul Județean Iași, funcția de secretar de stat în Ministerul Mediului, după care a fost numit președinte al Agenției Naționale pentru Mediu. A renunțat la funcție după ce DNA a cerut președintelui Iohannis aviz pentru punerea sub acuzare a lui Costel Alexe.

Informația referitoare la noua funcție pe care apropiatul lui Costel Alexe o ocupă în prezent se regăsește pe pagina oficială de internet a Consiliului Județean Iași, la rubrica “conducere”, dar și într-un comunicat de presă remis de însuși Costel Alexe, pe același site oficial. Conform acestui comunicat, “ Ștefan - Andrei Cazacu, fost secretar de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, va fi noul administrator public al județului Iași. El va ocupa postul de County Manager în cadrul Consiliului Județean, după ce în ultima perioadă a deținut și funcția de Președinte al Administrației Fondului Pentru Mediu”.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.