Publicarea de către Ministerul Sănătăţii a unor cifre mai detaliate despre testările pentru depistarea celor infectaţi cu SARS-CoV-2 l-a nemulţumit pe premierul Florin Cîţu. Experţii susţin însă că e nevoie de mai multă transparenţă din partea celor care guvernează pentru a recâştiga încrederea şi conformarea publicului la măsurile antipandemie.

Reamintim că, de joia trecută, Ministerul Sănătăţii publică pe pagina data.gov.ro date referitoare la pandemie şi vaccinare. Iniţiativa ministrului Vlad Voiculescu l-a înfuriat pe premier, care a ameninţat cu trimiterea Corpului de control la Ministerul Sănătăţii pentru a verifica dacă au fost obţinute avizele obligatorii din partea STS privind publicarea datelor legate de numărul de teste COVID efectuate pe fiecare judeţ.

Testezi mai puţin, rată de infectare mai mică

Potrivit datelor publicate de Ministerul Sănătăţii, judeţele în care au fost prelucrate cele mai puţine teste în ultima săptămână sunt şi cele care au cele mai scăzute rate de incidenţă. Prin urmare, acestea nu riscă impunerea unor restricţii. De exemplu: în judeţul Giurgiu, unde pe 7 martie au fost prelucrate 88 de teste – cu o medie de 170 de teste pe zi în perioada 1-6 martie, incidenţa este de 1,88 la mia de locuitori. Alt exemplu: judeţul Tulcea a efectuat tot pe 7 martie 78 de teste, cu o medie de 323 şi o incidenţă rezultată de 0,95 la mia de locuitori.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.