Raed Arafat spune că efectele vaccinării populației asupra numărului de infectări și de internări la ATI ar putea să își facă simțită prezența chiar și de la un procent de 30% de persoane vaccinate din populație. Concluzia vine și pe baza experienței țărilor care au vaccinat deja un procent semnificativ din populație, iar numărul de infectări a scăzut proporțional.

Raed Arafat: Este un lucru foarte bun faptul că românii vor să se vaccineze, asta ne va duce cât mai aproape de normalitate. Lăsând la o parte discuția pe lotul de AstraZeneca, știm cu toții că vaccinarea este soluția ca să creștem imunitatea, să nu mai existe transmiterea care a existat și care există la acest moment, pentru că nu am ajuns încă la o cifră sau un procent important de persoane vaccinate ca să putem să spunem că are impact asupra răspândirii sau un impact serios.

Dar este clar că vaccinarea este calea care ne va duce către a limita răspândirea și a reveni cât mai aproape de normal.

Integral pe Digi24Comentarii

Până una-altă, pe măsură ce progresează vaxcinarea, crește și numărul de infectări!!! Aplicați regula de trei simple și obțineți eficacitatea (cu minus!) a vaxcinării.

16 martie 2021 10:28

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.