Bucureștiul devine un fel de teren de experimente pentru noi restricții care se vor aplica, în continuare, în toată țara.

Guvernul a stabilit un nou set de măsuri, după ce a crescut numărul românilor contaminați cu SARS-CoV-2. Localitățile cu o rată mare de contaminare vor avea restricții speciale sâmbăta și duminica, iar în magazine va putea exista un număr limitat de persoane.

Lupta pe carantină a devenit politică, între colegii din coaliția de guvernare. USR-PLUS susține închiderea totală a Capitalei, în timp ce PNL nu dorește înăsprirea restricțiilor. Chiar și așa, prefectul Capitalei, de la alianța USR-PLUS, a explicat că Bucureștiul nu intră în carantină din considerente economice: reprezintă 25% din economia României.

Telemunca și școala online, noi restricții de circulație, închiderea mall-urilor, mai puține persoane în magazine și ieșirea din casă până la ora 18.00 sunt câteva dintre măsurile care s-ar putea lua în Capitală, în zilele următoare, cu sau fără declararea carantinei. Controalele se vor înmulți și se vor înăspri în București, începând de astăzi. Ar putea urma carantina în următoarele zile, dacă numărul contaminărilor va mai crește, însă până acum s-a încercat evitarea acestei măsuri, chiar dacă în București s-a ajuns ieri, la o rată de infectare de 6,22 de cazuri la mia de locuitori.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

zaha de multe ori ma intreb cum a reusit china sa scape de covid asa rapid.Apoi am vazut strazile goale pazite de armata restrictii 100%.o luna de carantina totala si gata azi duc viata normala.in restul lumii se fac ca restriccioneaza ici colo ca de,e libertate si alt val bate la usa.Niciodata nu revenim la normalcu ,jumatati de masura

24 martie 2021 12:23

zaha eeeh daca e 25% din economie nu conteaza covidul.Mai multe paturi la spitale ,sicrie mai multe comandate si asta face parte din economie ,si asa ai 26%

24 martie 2021 12:18

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.