Noile restricții anunțate de Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, pentru limitarea transmiterii coronavirusului nu vor intra în vigoare.

Cristian Popescu Piedone, anunțat de prefect într-o adresă oficială că restricțiile propuse nu se aplică
Prefectura Capitalei a transmis o adresă în acest sens către Primăria Sectorului 5. Documentul precizează că noile restricții nu se vor aplica.

"Este stabilit programul activității operatorilor economici care desfășoară activități de comerț, prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, respectiv acestea funcționează în intervalul orar 5.00 - 21.00", se arată în răspunsul Prefecturii Capitalei.

Întrucât legea este obligatorie, autoritățile administrației publice nu pot stabili un alt program de desfășurare pentru operatorii economici.

Prefectul Alin Stoica i-a cerut primarului Piedone să revoce de urgență dispoziția dată anterior și a indicat că "în contextul pandemic actual, toate componentele Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență își desfășoară activitatea în sistem integrat și cu respectarea principiului operativității, conlucrării active și subordonării ierarhice".

La rândul său, primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, precizează că l-a informat pe prefectul Capitalei în legătură cu restricțiile propuse și spune că are temei legal pentru fixarea orarului agenților economici.

Decizia comunicată formal de Prefectură a fost anticipată de prefect, într-o declarație, miercuri.

Prefectul Capitalei: Aceste decizii țin de Comitetul Local pentru Situații de Urgență
"Din punct de vedere decizional astfel de lucruri se pot lua în Comitetul local pentru Situații de Urgență, dar nu am văzut o astfel de decizie, ci am văzut o decizie a primarului. Și urmează să verificăm legalitatea ei.", a precizat Alin Stoica, mai devreme în cursul acestei zile.

"Urmează să fie luate niște măsuri la nivel guvernamental pe care noi le vom aplică în mod unitar pe București sau București plus o parte din Ilfov, și astfel de demersuri nu fac altceva decât să creeze confuzie (...) Din câte știu eu, nu are cum să schimbe Primăria Sectorului 5 programul magazinelor", a adăugat el.

La rândul său, primarul Sectorului 5 a declarat că l-a informat pe prefect în legătură cu inițiativa sa.

Restricţiile anunţate inițial de primarul Cristian Popescu Piedone urmăreau să reducă mobilitatea populației rezidente prin reducerea programului de lucru în mall-urile și piețele din sector.

"Pentru a proteja sănătatea cetățenilor din Sectorul 5 și nu numai, Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a dispus ca începând de mâine, 25 martie 2021 și până în 11 aprilie 2021 să se reducă programul agenților economici de pe raza sectorului, după cum urmează:

- LUNI – VINERI - mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 – 19.00

- SÂMBĂTĂ – DUMINICĂ - mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 – 15.00.

Programul farmaciilor nu va fi afectat.

Acestea vor funcționa după programul normal, iar farmaciile non-stop vor avea în continuare program 24 din 24.

Programul piețelor agroalimentare de pe raza Sectorului 5 se va modifica după cum urmează:

- LUNI – VINERI – 07.00 – 17.00

- SÂMBĂTĂ – DUMINICĂ – 07.00 – 15.00

Locurile de joacă vor rămâne deschise zilnic până la ora 19.00."

se specifica în propunerea Primăriei de sector.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.