Gradul de infectare creşte constant în Bucureşti şi va atinge în această săptămână 7,5/1.000, rată la care, teoretic, s-ar impune noi restricţii, printre care şi interdicţia de circulaţie după ora 20.00. Medicii atrag atenţia că situaţia va scăpa de sub control dacă nu se iau urgent măsuri mai dure.

Capitala a mai făcut, ieri, un pas spre rata de infectare la care, conform reglementărilor, se vor introduce noi măsuri de restricţionare a circulaţiei. Astfel, în Bucureşti s-a ajuns la o rată de infectare cu noul coronavirus de 7,06 la mia de locuitori, iar în zonele limitrofe Capitalei, în judeţul Ilfov, acest indicator al impactului COVID-19 în populaţie tinde spre noi recorduri, ajungând la 8,51 la mie.

Profesorul Emanoil Ceauşu, medic primar Boli Infecţioase şi Tropicale, a declarat pentru „Adevărul” că situaţia epidemiologică riscă să scape de sub control. „Pragul de 7,50 va fi atins în Bucureşti, în câteva zile, sigur în această săptămână. Noile restricţii au fost impuse destul de târziu, lucru care a alimentat pandemia. Oamenii, cel puţin o bună parte dintre ei, se dovedesc tot mai puţin disciplinaţi. Şi trebuie să ţinem cont că numărul de infectări zilnice anunţate nu este cel real. În funcţie de zonele în care se testează, numărul real al celor infectaţi este de 5 până la 15 ori mai mare decât cel raportat. Deci acele raportări din care aflăm rata de infectare sunt numai vârful aisbergului COVID-19. Adevărata rată de infectare nu o ştim, doar o putem deduce. Oricum, din punct de vedere epidemiologic, lucrurile nu stau bine deloc”, a precizat Emanoil Ceauşu.

Integral pe AdevărulComentarii

Soso instigă la ură împotriva medicilor şi insuflă neîncredere în sistemul medical Mara Bănică sare la gâtul Dianei Şoşoacă: „Catanga nu voia să meargă la spital că spitalul o omoară. A căzut victima acestei mentalități imbecile via Diana Șoșoacă”

30 martie 2021 10:12

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.