România a atins un nou record amar. Sunt 1.417 bolnavi în secţiile de terapie intensivă. Medicii spun că procentul tinerilor care ajung în stare gravă s-a dublat.

„Paturi se pot amenaja”, declară ministrul Sănătăţii. „Dar personalul necesar în ATI nu avem de unde să îl luam”. Inclusiv cei care stau la căpătâiul suferinzilor trăiesc propriile drame. Printre oamenii care se sting sunt şi părinţii lor.

Orice mişcare pentru un pacient dependent de masca de oxigen este un chin. În cele câteva secunde în care îşi ia medicamentele saturaţia îi poate scădea dramatic.

Secţia de terapie intensivă a Institutului Marius Nasta nu are în acest moment niciun loc liber. Un pat în plus a fost pregătit într-o încăpere alăturată.

Integral pe ProTVComentarii

Hm! Situația este, într-adevăr, dramatică, dar nu trebuie așteptat ca oamenii să ajungă neapărat la ATI! Doctorița Groșan tocmai a demonstrat ce trebuie făcut pentru ca persoanele infectate cu coronavirus să nu ajungă neapărat la ATI, dar mulți colegi au sărit să-i ia gâtul pe motiv că nu și-ar fi cizelat schema de tratament din dragoste de oameni, ci numai și numai pentru a-și discredita confrații!!! Deci, dragi tovarăși medici, nu vă mai văitați, ci puneți mâna și învățați de pe unde se poate metodele de tratament preventiv! Imensa majoritate a protestatarilor care vă huiduie pe străzi, sau chiar din curtea spitalelor n-or ști ei cum e cu afurisita asta de medicină, dar simt al naibii de bine că „ceva e putred în Danemarca”!

1 aprilie 2021 10:38

Autor, vuvuzeaua! Treziți-vă! 23 de state federale americane au anulat toate restricțiile anticovid, inclusiv obligativitate purtării măștii. Acestea au urmat exemplul statului Texas, al cărui guvernator republican, Greg Abbott, partizan al lui Trump, a decretat la 10 martie a.c. anularea restricțiilor. A urmat o furtună de aprecieri din partea politicienilor așa-ziși „progresiști” (neomarxiști) din Partidul Democrat, a unor „experți” medicali și a întregii mass media globaliste că o asemenea măsură va duce la un „dezastru sanitar” în Texas. Însuși președintele Jo Biden a tunat și a fulgerat că hotărârea guvernatorului texan reprezintă „o formă de gândire neanderthaliană”! Documente publicate însă de cotidianul londonez „Daily Mail” arată însă că, după ceva mai mult de două săptîmâni, rata de teste pozitive anticovid din Texas a ajuns la 5,27%, cel mai scăzut nivel de la declanșarea pandemiei, iar numărul de spitalizări a atins cel mai scăzut nivel de după octombrie 2020! Americanii fiind de felul lor deștepți, alte 22 de state federale au urmat exemplul Texas-ului și au renunțat la TOATE restricțiile anticovid!

1 aprilie 2021 10:02

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.