Am fost la vaccinare și mi-a plăcut. Nu injecția, ci spațiile renovate, cadrele medicale prietenoase, organizarea. De ce nu am extinde ordinea, bugetele, astfel încât cei cu boli grele să se simtă puțin mai bine când intră în spital? De ce se poate cu vaccinul și nu putem avea grijă la fel de cei cu cancer, cu boli grele de inimă?

Dacă ar fi fost o piață privată a vaccinurilor, în mod miraculos s-ar fi dus de râpă organizarea instituțiilor publice. Deocamdată sunt achiziționate la nivel de stat, de Uniune, și bine ar fi să rămână așa. Vedeți ce se întâmplă pe piața testelor, unde statul a renunțat aproape de tot să mai aibă un cuvânt de spus: mi-ar plăcea să văd un top al profiturilor numai din bețișoare băgate-n nas. Este o afacere demnă de clinicile private românești, meștere la supt bani ușori.

Câteva minusuri

În operațiunea de vaccinare s-a presupus prea exuberant că tot românul are net sau măcar niște copii care au net și pot programa ușor pe telefon toată familia. Sau că platforma va funcționa brici. Nu. Sunt milioane care au fost excluse inițial din această soluție digitalizată de programare. Acestora le-a rămas soluția programării prin medicii de familie, care au avut și ei probleme la început sau acum, cea a telefonului care merge foarte bine.

Integral pe LibertateaComentarii

și dacă crăpai după vaxcin, așa cum destui au avut ocazia, ți-ar mai fi plăcut: Nea Costică Rogoz te întreabă asta din curiozitate de prostan, nu te supăra!

6 aprilie 2021 11:22

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.