Decizia CCR – care nu mai permite DNA să ancheteze infracţiuni de drept comun în dosare disjunse din cazuri de corupţie – l-ar putea salva pe fostul vicepremier Gabriel Oprea de dosarul privind moartea poliţistului motociclist Bogdan Gigină, au explicat pentru G4media.ro multiple surse din magistratură.

Spre exemplu, până la decizia CCR de azi, DNA putea investiga inclusiv infracţiuni de trafic de droguri în dosare disjunse (formate) din dosare de corupţie. S-a întâmplat recent într-un caz la Constanţa în care DNA a reţinut 4 persoane pentru trafic de droguri într-un caz disjuns din dosarul de corupţie al fostului şef al Poliţiei Eforie.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 31 ianuarie 2021, a patru inculpați, pentru comiterea unor infracțiuni de trafic de droguri, punerea în circulație de valori falsificate, camătă și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Integral pe G4media.roComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.