Raluca Turcan, ministrul muncii, a spus marți seară la Digi24 că „la privat nu poți să interzici cumularea pensiei cu salariul” și a explicat cum vor fi convinși bugetarii să renunțe la astfel de practici. „În momentul când se interzice cumulul pensie-salariu la stat, practic, un număr important de oameni în puterea muncii se pot îndrepta spre piața privată”, a declarat ea.

Ministrul muncii spune că românii așteaptă momentul ieșirii la pensie, iar „cifrele arată că, oarecum, chiar dacă ies la pensie, optează să lucreze după”.

„Aceste cifre care arată că avem 4 milioane de pensionari în sistemul public, 107.000 de pensionari anticipat cu penalizare sau fără, plus aproximativ 900.000 de beneficiar de pensie de invaliditate au de urmaș. Dintre toți aceștia, peste 200.000, după momentul pensionării, optează să lucreze. Cred că se raportează la varianta de vârstă de pensionare oarecum ca la un beneficiu pe care îl au și nu ca la un moment în care viața activă se încheie și după aceea beneficiezi de drepturile în urma unei viața de muncă. Provocarea noastră este să creștem și să impulsionăm viața activă. Cifrele pe fond nu arată bine, avem o creștere a numărului de persoane care intră în pensie, avem o scădere a natalității, avem deja niște semnale de creștere a șomajului, pentru că se resimt efectele pandemiei. Ca o primă soluție trebuie să impulsionăm viața activă”, a mai spus Raluca Turcan, marți seară, la Digi24.

Integral pe Digi24Comentarii

Novicioc Si frumoasa si desteapta si devreme acasa

8 aprilie 2021 8:18

Pute femeie esti tampita de pici ,orice lege ati facut ati avut grije sa lasati la baieti si fete, meritosi,portite de scapare.Legile la faceti cu adresa !!!!

7 aprilie 2021 19:55

Titu Cine s-ar duce sa mai muncească daca ar avea o pensie decenta? Ar trebui sa se ia in calcul cuantumul pensiei.. Cum poți sa compari o pensie de 36000 cu una de 2000? Cu cat a contribuit prima persoana, care a fost procuror militar de încasează o pensie mult mai mare ca salariul avut in viața activa? De ce este atât de special pensionarul respectiv? Lăsați discriminarea, cine este competent e păcat sa fie eliminat din sistem, doar pentru ca a fost pensionat automat la 65 de ani, in timp ce alții pensionați la 45, sunt numiti politic in functii publice!

7 aprilie 2021 17:24

Brian Swarran In momentul iesirii la pensie sa li se ia dreptul la munca. Simplu.

7 aprilie 2021 14:34

nea corectu Ar fi culmea.sa beneficiez de pensie pentru implinirea varstei si contributie completa ,din partea statului,ca asa e legal,si sa mi se interzica sa muncesc si sa cotizez in continuare la sistem

7 aprilie 2021 10:17

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.