Unul dintre cei mai mari, dacă nu chiar cel mai bun actor român din toate timpurile, Amza Pellea, ar fi împlinit astăzi 90 de ani. Născut într-o zi de primăvară, la Băileşti – Dolj, „Nea Mărin” s-a stins prematur, la numai 52 de ani, în decembrie 1983. Era anul în care echipa sa de suflet, Universitatea Craiova, obţinea performanţa supremă la acea vreme pentru un club românesc, calificarea în semifinalele unei competiţii europene.

La numai o zi după ce Craiova Maxima remiza cu Benfica, pe „Da Luz”, în prima manşă a semifinalelor Cupei UEFA, celebrul actor sărbătorea împlinirea a 52 de ani, dar avea să fie, din păcate, ultima sa aniversare. Deşi pentru toată România, dar în special pentru oltenii săi, Amza este nemuritor, cum se intitulează şi unul dintre filmele renumite în care a jucat.

Imediat după ce vizionase teribilul duel lusitano-oltenesc de la Lisabona, Amza Pellea scria în „Informaţia” textul: „Nouăzeci de minute de tensiune enormă. Nouăzeci de minute de tensiune legat la ochi, urmărind doar cu ochii minții desfășurarea meciului, am trăit poate clipele cele mai încordate din viața mea.

Integral pe ProSportComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.