Președintele României, Klaus Iohannis, a evidențiat necesitatea unei schimbări de abordare atât la nivel național, cât și la nivel internațional, în ceea ce privește combaterea pandemiilor.

Declarația a fost făcută cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, Administrația Prezidențială și Biroul pentru România al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) când a fost organizată, la Palatul Cotroceni, conferința „Schimbările climatice, relația om-natură și sănătatea publică".

„Din păcate, strategiile actuale de combatere a pandemiilor se axează pe controlul bolilor abia după apariția acestora. Trebuie să fim mai bine pregătiți să anticipăm și să răspundem eficient și coordonat la amenințări emergente la adresa sănătății publice. Aproape toate pandemiile apărute de-a lungul timpului și 70% dintre bolile emergente au fost cauzate de microbi de origine animală, care migrează, prin contact ridicat, de la animale la oameni. "

Integral pe România LiberăComentarii

DUMITRESCU DU-TE BAI TRADATORULE ACASA! LASA-NE, NE-AI DISTRUS!

8 aprilie 2021 19:05

noi "Mor românii în spitale/Peste tot e numai jale/Dar voi nu simțiți durerea/Arde-v-ar focu averea/Nu mai știm ce zi e mâine/Și trudim pe-un colț de pâine/De tineri suntem bătrâni/Lua-v-ar naiba de păgâni/Oamenii de voi se tem/Și de-aceea vă blestem/Liniștea să n-o găsiți/Toată viața cât trăiți/Familia să vă fie/Dezbinată și pustie/Ca întreaga Românie/ Ce-ați dat-o pe datorie/Doamne știu că fac păcate/Iartă-mă dacă se poate/La câte necazuri sunt/Iadu-i parcă pe pământ”. Dedicate sunt versurile lu' Geaca Rosie, ala de-a rostit memorabila fraza = " a trebuit sa moara romani, ca sa cada guvernul Ponta"

8 aprilie 2021 12:36

Știți care-i chestia nasoală cu Dulapul? Cum află și Dumnealui pe unde-l duc pașii, bițiclul, automobilul blindat sau havionul președențial una oață di tăt, ține s-o prezinte nereumegată bietului său bobor! Și o prezintă cu gesturi largi, stângaci-teatrale, cu voce molcomă, de ardelean, ca să se poată asculta pe sine cum sună și cu un ton de profesor suplinitor de fizică ce prezintă copiilor lecția despre inseparabilitatea cuantică, pe care nici Domnia Sa Cotrocentul n-o prea înțelege. De data hasta, angoasele președențiale s-au concentrat asupra impactului ecologic al încălzirii globale asupra crăițelor care și câte mai viețuiesc prin foștii codri seculari ai Românicăi, rămășițe ale pădurii milenare ce se întindea cândva de la Viena mult dragă inimii Domniei Sale până la gurile Dunării. Din fericire, pădurile din jurul Vienei arată încă destul de bine, iar ca să arate încă și mai bine, domnul Dulap s-a gândit să potolească foamea de lemn a virtualului Imperiu (economic) Habsburgic cu materialul lemnos ce mai subzistă prin spațiul mioritic. Acesta este scopul nobil al ordinului ca statul român să nu stânjenească activitățile economice ale unui „investitor serios” precum distinsul domn Sweighofer. Numai că ceva de genul „ a trebuit să moară oameni pentru ca premierul Ponta să-și dea demisia” face să scârțâie iarăși, precum o ușă de dulap neunsă, logica domnului președinte Iohannis! Vorba ceea: țara arde și baba se chiaptănă!

8 aprilie 2021 11:31

clujean Te-ai trezit Joane? Da cu padurile taiate de firma austriaca protejata de tine cum ramane?

8 aprilie 2021 7:35

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.