Valeriu Gheorghiță este de părere că neîncrederea românilor în vaccinul AstraZeneca este firească, dar beneficiile vaccinării sunt indiscutabile.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare susține că neîncrederea în vaccinul anti-COVID produs de AstraZeneca este firească. Declarațiile lui Valeriu Gheorghiță vin în contextul în care 5% dintre români au anulat programarea la vaccinarea cu serul în cauză.

"În ceea ce privește neîncrederea care s-a dezvoltat în ultima perioadă pentru vaccinul de la compania AstraZeneca aș putea să o cataloghez ca fiind absolut firească. Am anticipat această evoluție a creșterii, a evitării, a neîncrederii, tocmai în virtutea deciziilor care au fost diferite la nivel european. Știm foarte bine că au fost țări care au decis suspendarea temporară cu vaccinul de la AstraZeneca (...). Vom vedea care va fi decizia de aici înainte", a spus Gherghiță, la TVR.

Valeriu Gheorghiță susține că este firesc ca decizia cu privire la serul AstraZeneca să fie luată tuturor țărilor europene.

El a anunțat că miercuri seara se desfășoară o ședință a tuturor miniștrilor sănătății de la nivelul țărilor UE în care s-ar putea lua o decizie comună care să fie transmisă tuturor țărilor membre, „așa încât să reconstruim încrederea în acest tip de vaccin”, informează Mediafax.

„Până la urmă trebuie să punem în balanță beneficiile vaccinării, indiscutabile, și riscurile acestei boli”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Persoanele care au dezvoltat tromboze după AstraZeneca nu vor primi rapelul
Românii care au dezvoltat tromboze după ce au primit prima doză de vaccin de la AstraZeneca nu vor mai primi rapelul de la același producător. Este anunțul făcut de coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.

"Categoric nu vor mai face a doua doză cu același tip de vaccin”, a anunțat miercuri Valeriu Gheorghiță.

„La acest moment nu există date care să sugereze o creștere a riscului de evenimente adverese, dimpotrivă, știm că după cea de-a doua doză frecvența reacțiilor adverse pentru vaccinul de la AstraZeneca este mult scăzută comparativ cu prima doză.

Desigur că, dacă avem o persoană care a dezvoltat un eveniment trombotic după prima doză, categoric nu va mai face a doua doză cu același tip de vaccin”, a delarat doctorul Valeriu Gheorghiţă.


Comentarii

Adevărat vă spun vouă! Mor românii în spitale/Peste tot e numai jale/Dar voi nu simțiți durerea/Arde-v-ar focu averea/Nu mai știm ce zi e mâine/Și trudim pe-un colț de pâine/De tineri suntem bătrâni/Lua-v-ar naiba de păgâni/Oamenii de voi se tem/Și de-aceea vă blestem/Liniștea să n-o găsiți/Toată viața cât trăiți/Familia să vă fie/Dezbinată și pustie/Ca întreaga Românie/ Ce-ați dat-o pe datorie/Doamne știu că fac păcate/Iartă-mă dacă se poate/La câte necazuri sunt/Iadu-i parcă pe pământ”.

8 aprilie 2021 14:28

Băi Valică ...., mai ieri împroșcai cu minciuni, în stânga și-n dreapta, că vaccinul AstraZeneca este bun, că pacienții morti (ulterior vaccinarii cu AstraZeneva) au murit din alte cauze........... Băi baiatule dute și fă politica, probabil ca ai un loc pe listele usr-pnl, căci pentru asta minți de-ți îngheață limba-n gură!!!! Apropou......,căte operații ai la activ?

8 aprilie 2021 14:26

A-ha! Acuma nu se mai confirmă că NU EXISTĂ NICIO LEGĂTURĂ între vaxcin și efectele nedorite între care și, horribile dictus, moartea pacientului, deși operația a decurs în condiții optime! Hadică ar fi reușitără...

8 aprilie 2021 11:38

Brian Swarran Sa te pregatesti de ceva procese Gheorghita!

7 aprilie 2021 23:13

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.