Suntem în plin val al pandemiei și văd tot mai multe proteste împotriva restricțiilor și măsurilor luate în scopul limitării răspândirii virusului. Și eu m-am săturat să port mască, și mie mi-e greață de restricții. Și sunt un susținător al dreptului oricărui cetățean de a protesta.

Atâta doar că nu văd de ce aș protesta acum. Să strig împotriva lui Arafat, Cîțu, Vela, Iohannis, câți au fost și vor mai fi și a restricțiilor impuse de ei? Ar fi inutil, desfășurarea evenimentelor ultimului an ne arată că ar fi putut fi oricine în locul lor, chiar și un mop, și noi cam tot pe-acolo am fi fost chiar și așa.

După părerea mea, statul a eșuat lamentabil în a-și proteja cetățenii în această criză și tot ceea ce ne ține cumva pe linia de plutire e o combinație între acțiunile statului care totuși au sens și sunt eficiente, bunul simț al cetățenilor și dorința lor auto-impusă de conformare și, bomboana de pe colivă, o doză bună de incompetență, minciună și manipulare care ne împiedică să vedem imaginea reală a dezastrului pe care îl traversăm.

Integral pe RepublicaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.