Cu fiecare 150 de grame de carne procesată pe săptămână creşte riscul cardiovascular cu 46% şi riscul de deces cu 51%, arată un studiu realizat la nivel global de cercetătorii de la Hamilton Health Science.
Lilia Andrei este vegetariană de aproape 14 ani. A fost nevoită să renunţe la carne în urma unei probleme de sănătătate, dar spune că nu regretă această decizie.
„Doar încetând să mănânc carne, trecând pe partea aia cu tot ce înseamnă proteină vegetală (...) de la fiinţa aia care nu putea să se ţină pe picioare, care obosea să se ducă să-şi ia o pâine, adormea trei staţii în metrou până la muncă şi moţăia 90% din timp, mai aveam puţin şi mutam mobila prin casă”, a spus Lilia Andrei.
Integral pe Jurnalul Național
Alte articole pe același subiect
Comentarii
Adaugă comentariu
Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:
- Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
- Accesezi link-ul din mesajul primit.
- Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.
Te-ar mai putea interesa și...
Cancer sau doar tulburări de somn? Unde duce dormitul cu smartphone-ul sub pernă.
10 aprilie 2021 12:14Horoscopul zilei de 10 aprilie 2021. „Peștii„ pot cheltui în exces
10 aprilie 2021 9:43Recuperarea pulmonară prin tratamente specifice balneoterapiei
9 aprilie 2021 18:47Cum poți integra cu succes pantofii sport de damă în ținute de zi cu zi?
9 aprilie 2021 15:12Oțetul poate înlocui dezinfectanții?
9 aprilie 2021 11:26Editorial
Un cost inacceptabil. De ce să acceptăm ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor?
„Un cost acceptabil” numește Dan Barna evacuarea pripită a bolnavilor din Spitalul Foișor din București, transformat, peste noapte, dar fix peste noapte, în spital COVID. Un cost acceptabil. Dar ce este, oare,...