Peste 140.000 de infectări cu coronavirus au fost înregistrate în India, în numai 24 de ore, stabilind un nou record, ţara fiind lovită în plin de un al doilea val al pandemiei.

Numărul de infecții cu noul coronavirus atinge sâmbătă un nou record zilnic în India: 145.384.

India a raportat un număr record de 145.384 cazuri noi de COVID-19, arată sâmbătă Ministerul Sănătății.

India se confruntă cu un al doilea val covârșitor de infecții.

Recordul de decese din ultimele cinci luni - de 794 - face ca numărul total al morților să ajungă la 168.436, notează Mediafax.

India a înregistrat până în prezent 13,21 de milioane de cazuri de COVID-19, fiind pe locul trei la nivel global, după Statele Unite și Brazilia.

Țara se confruntă și cu lipsa de vaccinuri, mai multe spitale din statul Maharashtra oprind de vineri vaccinările, din cauza lipsei de seruri.

India are o populaţie de 1,36 miliarde.


Comentarii

Eratâ. La 5.000 de infectări în România, rate de infectare este de 0,0025. mai mult decât dublă față de India. Scuze pentru neatenția inițială în redactare!

10 aprilie 2021 17:57

Ho cu tata, că indienii stau cu mult mai bine decât noi! Dacă folosim regula de trei simple, descoperim că, în cazul Indiei, numarul maxim de infectări din valul al doilea de 140.000 de cazuri, la o populație de 1,36 de miliarde de locuitori, rata de infestare este 0, 0011%, pe când, în cazul României, dacă luăm numărul de infectări din noiembrie, circa 10.000 la 20 de milioane de locuitori, obținem o rată de infectare de 0,005% de 5 ori mai mare decât în India, iar la circa 5.000 de infectări zilnice în prezent o rată de infectare de 2,5%, mai mult decât dublă față de india! Să nu mai vorbim de faptul că gradul de promiscuitate și condițille de sănătate precare din India ar trebui să indice o rată de infectare mult mai mare, și nu net inferioară celei din România. Acest paradox se explică prin folosirea ivermectinei ca medicament de bază pentru PREVENIREA îmbolnăvirilor, folosirea vaccinurilor proprii sau chinezești și o abordare medicală logică de atacare a bolii în fazele inițiale, nu în cele finale, când apoape că nu mai e nimic de făcut pentru bolnavi. Păcat că nu există și o statistică din care să poată fi dedusă și rata mortalităților. Ar reieși o mortalitate halucinantă în cazul României, unde se practică și numărarea în contul Covidului a unor morți care nu au nici în clin, nici în mânecă cu pandemia. De parcă i-ar premia cineva pe șefii noștri din politichie și din sănătate dacă mor cât mai mulți români!!!

10 aprilie 2021 16:50

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.