USR a lansat contra-atacuri în direcţia prim-ministrului Cîţu, după ce acesta a dat de înţeles, duminică, de două ori pe parcursul zilei, că aşteaptă demisia lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătăţii în urma scandalului evacurii Spitalului Foişor.

Deputatul USR Ionuţ Moşteanu (foto, stânga) i-a sugerat, în replică, lui Cîţu, să treacă spitalele SRI, SIE, MAI şi MApN în subordinea ministerului condus de Vlad Voiculescu.

Momentul a fost comentat la Antena 3, în cadrul emisiunii Punctul de întâlnire.

Deputat USR: Am auzit că spitalele MApN, SRI, SIE, MAI au mai mult loc, sunt mai bine dotate, bolnavii sunt mai bine trataţi
"Prim ministrul a declarat în seara asta că fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătății. Deși foarte multe spitale nu sunt în subordinea Ministerului.

În spiritul reformei la care ne-am angajat împreună îi propun prim ministrului să demareze trecerea tuturor spitalelor în subordinea Ministerului Sănătății și să începem acest demers cu spitalele MAPN, SRI, SIE, MAI. Am auzit că acolo e mai mult loc, sunt mai bine dotate, e o atenție mai mare față de bolnavi.

Nu trebuie să existe români ”speciali” în lupta cu boala. Haideți să facem asta!

Și apoi continuăm cu celelalte, cu spitalele județene ”confiscate” de baronii locali", a scris deputatul Moşteanu pe Facebook.

Premierul Florin Cîţu a reluat, duminică seara, mesajul transmis trei ore mai devreme într-o conferința de presă în care a fost întrebat cine ar trebui să facă un pas în spate, după scandalul de la Spitalul Foișor.

"Este un lucru pe care l-am cerut de la toţi miniștrii: transparență, coerență, profesionalism.

Aşa cum fiecare contribuabil are legătură cu Ministerul Finanțelor sau aşa cum fiecare elev are legătură cu Ministerul Educației, şi fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătății.

Referitor la situația de la Spitalul Foișor: este vorba de onoare aici, să vedem dacă mai există onoare în România", a scris premierul pe pagina sa de Facebook.

La declarația de presă de la ora 16, unde, spre deosebire de Vlad Voiculescu, premierul a acceptat întrebări de la jurnaliști, Florin Cîțu a fost întrebat cine ar trebui să facă un pas în spate, după scandalul de la Spitalul Foișor

Cîţu: "Revocarea unui ministru se decide, nu se anunță înainte"
El a răspuns că "este vorba de onoare, să vedem dacă mai există onoare în România".

Când a fost întrebat la cine se referă, Cîțu s-a întrebat, retoric, dacă este normal să intervină prim-ministrul "să vorbească și cu primarul Bucureștiului, și cu manageri", cu referire la deblocarea situației de la Spitalul Foișor.

În contextul în care mai mulți lideri PNL au cerut remanierea lui Vlad Voiculescu, Florin Cîţu a fost întrebat dacă va propune acest lucru.

"Remanierea sau orice decizie despre vreun ministru din cabinetul acesta e luată doar de premier, iar aceste decizii nu se discută, ele se vor anunța”, a răspuns Florin Cîţu.


Comentarii

Muie postacilor Psd Hoti si penali Psd si au trimis imputiti de postaci Psd-isti sa il atace pe Vlad Voiculescu..fireati si dracului de jeguri imputite...sa va dam multa muie...

12 aprilie 2021 20:08

Nu numai un șut în cur jegului neomarxist Voiculescu, ci un număr de ani format din două cifre de PUȘCĂRIE. Motive sunt căcălău, le poate formula și un student de la drept. Și ca să nu-i fie urât, trebuie să-i țină companie și ĂLA cu GEACĂ ROȘIE, care a patronat și condus zavera #reziștilor, cei care i-au cocoțat la Palatul Victoria pe incompetenții lacomi de putere și averi lăbăraro-neomarxiști

12 aprilie 2021 19:46

noi Prezenta derbedeului Voiculescu Vlad ca ministru la Sanatate, este o jignire si un afront si o provocare urata, fata de Poporul Roman ! Golanul asta de Voiculescu, far' de scoala, far' de meserie, a nenorocit- intr-un an, sistemul de sanatate, cat al II-lea Razboi Mondial in 5 ani. Golanul de Voiculescu USR-istul lu' Geaca Rosie, merita un shoot fix in koor, sa zboare din scaunul de minsitru. Huooo! USR, r-ati ai drak' de derbedei.

12 aprilie 2021 18:03

Muie postacului Psd-ist @xyz Allooo...postac imputit Psd-ist @xyz ia tu o p**a in gura ..si dute la Psd-isti si zile iute ce cadou am primit de presedinte..

12 aprilie 2021 17:16

xyz Alooo! Geaca Rosie ia-ti "guvernul meu" de criminali, si carati-va, drak' dupa conturile bancare pe care le-ati stors din Buget. Imagini apocaliptice la TV si pe viu - din spitalele romanesti, in UE sec. XXI, cu bolnavi TBC, operati ieri, cu dureri de nesuportat - scosi cu forta si aruncati nu se tie unde ! Capitala se va umple acum, si de TBC, Heptatita, HIV, si alte infectii, cauzate de nenorocirea de guvern, cu care s-au pricopsit romanii. Bolnavi scosi noaptea din spitale, si aruncati in camioane transportati nu-se-stie-unde, ticalosii comise de sceleratul Adolf Hitler si de bolsevicii lu' Stalin, in anii 45'-55', reeditate in Romania "guvernului meu".

12 aprilie 2021 13:19

Efectele camarilei USR si a Plus-ului in special. Camarila USR plus poate fi adevaratul gropar al PNL -ului. De fapt ei si-au ales-o. Sa bage de sema ca mare hidra (Ciolos) este seful de la Plus acesta nu intelege catusi de putin ce insemneaza politica de stat ar dori sa ajunga presedine ce pretentii poate avea mizeria aceasta. Nu credeti niciodata de omul ce afiseaza intransigenta. Politica in primul rand este arta de a discuta cu partenerii momentului.

12 aprilie 2021 9:57

pop Partule, repetentule, balbaitule, demisia imediat !

12 aprilie 2021 7:07

De la onoare la demisie și de acolo nicăieri! (2) Dar, acest eveniment trage și un semnal de alarmă la nivel național, pentru că situația noilor infectări cu virusul e mult prea mare, motiv pentru care trebuia instituită o carantină mult mai severă poate la nivel național, pentru protejarea populației. În alte țări, s-a impus carantină severă la nivel regional sau provincial, în funcție de situațiile respective, pentru protecția populației și reducerea numărului de îmbolnnăviri. Dar, cum în România, actuala guvernăreală s-a blegit și n-a fost în stare să instituie din nou carantina severă, ce să-i facI? În alte țări, economia funcționează, la muncă fiecare e controlat la intrarea în fabrică cu termometrul, poartă mască pe față 8 ore la muncă, cu excepția servitului mesei și în pauze, unde are la dispoziție locuri amenajate cu păstrarea distanței sociale și paravane de plastic instalate între locurile de servit masa, deci se poate și altfel!

12 aprilie 2021 6:20

De la onoare la demisie și de acolo nicăieri! (1) Demisia NU rezolvă nimic, iar toată garagața și gălăgia făcută de unii mai gureși, NU rezolvă nici ea nimic. Trebuie găsită o cale de mijloc totdeauna, dar și trebuie evitate situațiile de acest gen, care situații sunt de cele mai multe ori exagerate sau răspândite-n media tocmai pentru a crea stări de anarhie opozantă guvernoiului, oricare ar fi el. Deși situația este șifonată rău de tot, cerberul ministru al sănătății nu e direct responsabil pentru crearea acestei situații, ci acel director sau manager de spital de acolo. Acum, i se poate eventual imputa ministrului lejeritatea și comoditatea de care a dat dovadă, nefiind acolo la fața locului să coordoneze desfășurarea situației create înainte de începutul ei efectiv. În rest, gălăgie aiurea. Voiculescu, o fi al mai bâlbâit și mai timid la vorbărit, dar în acest caz are o responsabilitate minimă, pentru care nu poate fi blamat decât foarte puțin și cu indulgență blamat. MInistrul Voiculescu ar fi trebuit să intuiască faptul că crearea acelei situații și desfășurarea ei sunt extrem de sensibile și tocmai d-aia trebuia organizată treaba cât mai bine și nu în pripă așa cum s-a făcut.

12 aprilie 2021 6:20

xyz Alooo! Geaca Rosie ia-ti "guvernul meu" de criminali, si carati-va, drak' dupa conturile bancare pe care le-ati stors din Buget. Imagini apocaliptice la TV si pe viu - din spitalele romanesti, in UE sec. XXI, cu bolnavi TBC, operati ieri, cu dureri de nesuportat - scosi cu forta si aruncati nu se tie unde ! Capitala se va umple acum, si de TBC, Heptatita, HIV, si alte infectii, cauzate de nenorocirea de guvern, cu care s-au pricopsit romanii. Bolnavi scosi noaptea din spitale, si aruncati in camioane transportati nu-se-stie-unde, ticalosii comise de sceleratul Adolf Hitler si de bolsevicii lu' Stalin, in anii 45'-55', reeditate in Romania "guvernului meu".

12 aprilie 2021 4:56

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.