Știrea financiară a anului pandemic vine de la Vaslui, unde una dintre cele mai importante companii care activează în domeniul aprovizionării și distribuirii inputurilor pentru agricultură, adică pesticide, motorină sau îngrășăminte, către fermierii mari sau mai mici, a reușit să contracteze credite bancare în valoare de peste 60 de milioane de euro. Aceste credite beneficiază de prevederile legale referitoare la schema de ajutor de stat în contextul pandemiei de COVID-19, acordată pe principiul „primul venit, primul servit”.

Plantagro Com SRL Vaslui, companie aflată sub controlul oamenilor de afaceri Constantin Nechifor și Daniel Șerban, implicată, conform presei locale, în falimentarea FC Vaslui, ar fi folosit această linie de credit garantată de stat, deși nu a fost deloc lovită de pandemia de COVID-19, pentru a rostogoli credite mai vechi.

Afacerea acestor credite a fost devoalată, la începutul acestei luni, de publicația vasluiană „Vremea Nouă”, care a arătat cum compania Plantagro Com a încasat, în ultimele luni ale anului trecut, dar și în primele trei luni ale anului în curs, credite bancare care, însumate, se ridică la peste 60 de milioane de euro. Mai exact, conform calculelor noastre, la 60.625.000 de euro.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.