„Supraevaluat la un milion de euro, nefolosit la trei incendii catastrofale”, a descoperit un ONG din Ucraina despre TIR-ul cumpărat de Departamentul pentru Situații de Urgență al Ucrainei de la Optima Technic. Aceeași firmă din Ankara a livrat TIR-ul ATI cumpărat de SMURD pentru România, parcat în curtea Spitalului Victor Babeș, în care luni seara au murit trei oameni.

Chiar înainte de pandemie, pe 8 decembrie 2019, Consiliul de Siguranță Publică, un ONG ucrainean, a prezentat cazul unui punct de comandă cumpărat de Departamentul pentru Situații de Urgență al Ucrainei (DSUNS) cu 34 de milioane de grivne, echivalentul a aproape 1.000.000 de euro. Printre altele, ucrainenii atrăgeau atenția că, din cauza unor probleme tehnice, acesta n-a fost folosit deloc la trei incendii devastatoare din 2019, în care au murit 32 de oameni, fiind expus doar în poze. În același timp, mașinile de pompieri erau ruginite.

Producătorul turc Optima Technic a livrat TIR-uri folosite drept spital mobil sau centru de intervenție în România, Ucraina, Kârgâzstan, Mauritania și Libia. Dintre ele, doar România l-a folosit drept secție ATI în lupta împotriva COVID.

Integral pe LibertateaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.