Autoritățile din România iau măsuri disperate pentru a crește numărul persoanelor vaccinate în țara noastră.

Astfel, persoanele care doresc să se vaccineze cu AstraZeneca nu vor mai avea nevoie de programare pentru a-și administra o doză.

O circulară emisă de Comitetul Național de Vaccinare permite centrelor să vaccineze la cerere toate persoanele care se prezintă, însă doar în centrele AstraZeneca ce nu au deja toate locurile ocupate, la fel și listele de așteptare.

Cu alte cuvinte, prioritate vor avea persoanele programate, însă, în centrele AstraZeneca unde nu au fost toate locurile ocupate, oricine se poate prezenta și poate cere să fie vaccinat, chiar dacă nu are programare, a transmis Valeriu Gheorghiță pentru Antena 3.

Decizia a fost luată la propunerea coordonatorilor centrelor de vaccinare care spun că acestea sunt goale și că angajații de acolo stau degeaba.

Așadar, membrii Comitetul Național de Vaccinare au decis că cine vrea să fie vaccinat cu serul AstraZeneca poate merge la centre cu buletinul și poate fi imunizat. Dacă sunt persoane programate, acestea au prioritate.

Măsura vine în urma reticenței tot mai mari a românilor cu privire la serul dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford, din cauza numărului relativ mare de efecte adverse apărute după imunizarea cu acest vaccin.

Mai multe date privind această situație vor fi oferite publicului marți, în jurul orei 14:00, când coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, o să aibă o conferință de presă.

Valeriu Gheorghiţă compară vaccinarea cu AstraZeneca cu mersul cu maşina sau cu avionul
Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a comparat vaccinul AstraZeneca cu mersul cu mașina sau mersul cu avionul şi a explicat ce opțiuni au persoanele care refuză rapelul cu acest vaccin.

"Gândiți-vă la mersul cu mașina sau mersul cu avionul. Sunt mijloace de transport sigure, pe care le folosim, dar asta nu înseamnă că nu se întâmplă accidente. Se întâmplă, face parte din statistică. Așa funcționează sănătatea publică. Trebuie să iei decizii în favoarea celor mulți, pentru că așa se stabilesc riscurile și beneficiile la orice decizie medicală.

Vorbim de un risc de 6 evenimente trombotice la 1 milion de persoane vaccinate. Practic, dacă am vaccina 20 de milioane de persoane, am ajunge la 120 de evenimente trombotice. Doar în anul 2019 am înregistrat la nivel național 128 de tromboze de sinus venos cerebral", a afirmat Gheorghiţă într-o emisiune TV.

În cazul în care apar, evenimentele trombotice după vaccinare se înregistrează într-un interval de 3- 4 zile până la 14 zile.

România: Aproape 100.000 de oameni şi-au anulat programarea la vaccinarea cu AstraZeneca

În total, aproximativ 90.000 de persoane și-au anulat programările cu AstraZeneca, numărul total de doze disponibile din acest ser fiind, în prezent, 750.000.

Rapelurile cu AstraZeneca încep pe 14 aprilie, fiind programate circa 9.000 de persoane. Până în prezent nu există anulări la rapel pentru acest vaccin.

Întrebat ce poate face o persoană care refuză rapelul cu AstraZeneca, dar vrea să se vaccineze, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare a precizat că la rapel frecvența reacțiilor adverse este semnificativ mai scăzută, iar la nivel european persoanele care au fost vaccinate cu a doua doză nu au dezvoltat evenimente trombotice.


Comentarii

Ca să fie corect, toate stocurile nevandabile de Astra Zeneca trebuie vaccinate în tot PSD-ul în frunte cu Animalul Ion Ilici Iliescu, după care se vor naționaliza toate averile și toate posesiunile de la toți membrii PSD din 1990 până azi, pentru ca să fie plătite cele 85 de miliarde euro cu care a înglodat PSD-ul România în datorii externe din 1990 pânâ azi în toate guvernările lor. Cei din PSD care vor scăpa și nu vor da ortul popii de tromboză, să fie băgați în masă la pușcărie, unde vor servi patria construind societatea socialistă multilateral dezvoltată și înnaintarea spre comunismul din pușcării, evident. Scopul este ca toată păduchlenița neo-marxistă din PSD să progreseze până se va autodevora, adeverind cu brio versul eminescian cum că „moartea eternă e visul lumii-ntregi”! Un vaccin dublu de Astra Zeneca să fie administrat lui Paulus, fan nebun și înnebunit al PSD și al AUR. Cu respect Guță Timpuriu, plutonier major la Legiunea Împuțită AUR

17 aprilie 2021 6:47

Nu-i corect! Toate stocurile nevandabile de AstraZeneca trebuie păstrate pentru fanul declarat al acestui vaxcin CTPulea și pentru dementul care glosează obsesiv pe tema „fute pe...” Dacă nici AstraZeneca nu scapă lumea de acest din urmă păduche, înseamnă că regresul umanității este asigurat, iar păduchelnița neomarxistă va progresa până se va autodevora. Un păduche mai treacă-meargă, dar mii de miliarde ar adeveri cu brio versul eminescian cum că „moartea eternă e visul lumii-ntregi”!

14 aprilie 2021 7:54

Poa se vaxcinează și idiotul de față al internetului și-i crapă aorta!

13 aprilie 2021 22:15

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.