Sectorul turistic din Bulgaria raportează o anulare în număr foarte mare a rezervărilor din România pentru sărbătorile de Paște. Motivul este legat de lipsa unor reguli clare pentru intrarea în Bulgaria a turiștilor din Uniunea Europeană și din terțe state de la 1 mai 2021.

Ministrul bulgar al sănătății, Kostadin Anghelov, a anunțat, în urmă cu o lună, că Bulgaria va asigura „coridoare verzi” pentru toți turiștii care vor să viziteze țara. Cu toate acestea, Comisia Europeană nu a introdus încă un certificat electronic unic de călătorie pentru a asigura trecerea frontierei fără probleme pentru persoanele cu vaccin, cu anticorpi după trecerea prin boală, sau cu test PCR negativ. Se așteaptă ca acest lucru să se întâmple abia în luna iunie.

Deocamdată, singura cerință sigură pentru ca străinii să intre în Bulgaria este să prezinte un test PCR negativ sau să stea în carantină, care poate fi anulată dacă este prezentat un test negativ în termen de 72 de ore. Guvernul bulgar nu a fost de acord cu apelurile hotelierilor și operatorilor din turism pentru a suporta costul testării turiștilor străini, așa cum fac alte țări.

Integral pe G4media.roComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.