Liderii alianţei USR PLUS au luat o nouă decizie radicală, după cea de acum câteva ore, când şeful USR, Dan Barna, a anunţat că premierul Florin Cîţu nu mai are susţinerea celor două formaţiuni.

Astfel, cât timp Florin Cîţu este prim-ministru, miniştrii care sunt membri USR PLUS nu vor participa la şedinţele Executivului, au hotărât, miercuri seara, liderii acestei alianţe, conform surselor Antena 3.

Informaţia privind boicotul şedinţelor de Guvern conduse de Florin Cîţu a venit practic în acelaşi timp cu informaţia că actualul prim-ministru a preluat interimatul la Ministerul Sănătăţii.

Alianţa USR PLUS are un vicepremier, Dan Barna, şi cinci miniştri titulari de portofolii:

viceprim-ministru

-Stelian Ion (Justiţie)
-Claudiu Năsui (Economie)
-Cătălin Drulă (Transporturi)
-Cristian Ghinea (Investiţii şi Proiecte Europene)
-Ciprian Teleman (Cercetare, Inovare, Digitalizare)


Florin Cîțu, desemnat interimar la Ministerul Sănătății
Șeful Guvernului a anunțat miercuri seară că, după refuzul lui Dan Barna de a asigura interimatul la Sănătate, i-a înaintat președintelui propunerea ca premierul să o facă, iar Klaus Iohannis a acceptat.

"Odată cu propunerea de revocare din funcţia ministrului Vlad Voiculescu, am trimis domnului preşedinte şi propunerea de numire a domnului Dan Barna în funcţia de ministru interimar al Sănătăţii.

Având în vedere refuzul domnului Dan Barna de a-şi asuma această responsabilitate în acest moment, am înaintat preşedintelui României o nouă propunere, în persoana mea, propunere care a fost acceptată de domnul preşedinte.

Astfel, o să preiau interimatul Ministerului Sănătăţii până când colegii noştri de coaliţie vor numi un ministru care să preia aceste atribuţii. În acest sens, am avut deja o întâlnire cu o parte din conducerea Ministerului Sănătăţii, iar mâine o să am două conferinţe online: una cu toţi directorii de DSP şi una cu toţi directorii spitalelor COVID.

În continuare, rămâne o prioritate pentru noi această perioadă dificilă, să asigăm cele 1.600 de paturi pentru Terapie Intensivă şi în acelaşi timp, să gestionăm această perioadă dificilă. Tot mâine, vom avea o şedinţă de Guvern, adică sunt mai multe acte normative pentru toţi românii care trebuiesc adoptate. O parte dintre ele care vin de la Ministerul Sănătăţii, acte normative care nu suportă amânare", a declarat Florin Cîţu.


Comentarii

ABCD Prostul din nascare Voiculescu USR-ist far' de meserie si far' de scoala, este cunoscut ca samsar de medicamente si echipamente medicale, asociat/partener cu un neam de-al lui. Contractele cu Bugetul sunt singura tangenta avuta de acest idiot, cu "sanatatea", si, sunt unicul motiv pt care tembelul se tinea cu dintii de scaunul de la Sanatate. Opinam ca, n-a plecat nataraul cu mainile goale, in traista are el niste contracte cuplate la Buget.

14 aprilie 2021 21:35

noi USR adunatura de incapabili derbedei, se agata de "greaua mostenire", in loc sa realizeze ce-au promis fraierilor de romani, care i-au votat. Si-o s-o tot tina cu "greaua mostenire" inca 3 ani, pana o sa-i ia drak'....

14 aprilie 2021 21:31

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.