​La mai puțin de patru luni de la instalarea Guvernului Cîțu, coaliția de guvernare trece prin prima criză majoră, declanșată de decizia premierului de a-l demite pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Decizia a fost luată miercuri, cu acordul președintelui Klaus Iohannis, la două zile după ce coaliția hotărâse ca Voiculescu să rămână în funcție. USR-PLUS îl acuză pe Cîțu că "a făcut jocul celor care frânează de trei luni reformele din programul de guvernare" și cere o ședință de urgență a Coaliției pentru a discuta retragerea sprijinului politic pentru premier. De partea cealaltă, PNL spune că nu se pune problema ca Florin Cîțu să plece. UDMR, prin vocea lui Kelemen Hunor, a anunțat că îl susține pe premier și-i respectă decizia de a-l demite pe Vlad Voiculescu.

* Florin Cîțu, cu acordul lui Klaus Iohannis, a făcut prima mutare politică majoră. În primul rând, a detensionat o criză de imagine la nivelul Guvernului. În contextul pandemiei și al noilor restricții, și cu toată atenția asupra Ministerului Sănătății, presiunea a crescut constant odată cu publicarea datelor despre vaccinare, cu declarațiile lui Vlad Voiculescu privind datele eronate privind pandemia, și în final cu scandalul evacuării Spitalului Foișor. De asemenea, este o poziționare în lupta pentru putere în PNL. Chiar dacă decizia poate fi considerată o cedare la presiunea liberalilor din jurul lui Ludovic Orban, Florin Cîțu a dat semnalul că-și poate asuma decizii radicale și are sprijinul președintelui Klaus Iohannis.

* USR-PLUS este pus într-o situație extrem de delicată, atât în raport cu partenerii de coaliție, cât și în contextul relațiilor din partid unde se dispută supremația politică între Dan Barna și Dacian Cioloș.

* UDMR a mers pe varianta neutralității.

Integral pe HotnewsComentarii

Novicioc Securistii de ieri si progeniturile lor = capitalistii de azi

15 aprilie 2021 9:19

Lute Toti sunt periculosi si nocivi pentru tara ,uite poza de grup de panarame parvenite !!!

15 aprilie 2021 8:25

noi Voiculescu Vlad USR-ist/PLUS este si hotz de documente : "Parchetul General a trimis plângerea spre DIICOT, iar audierile au fost făcute în secret. S-a început urmărirea penală pe 7 aprilie 2017 pentru divulgare de informații secrete de stat și neglijență în păstrarea informațiilor pe numele lui Voiculescu, potrivit răspunsului primit de Newsweek de la DIICOT". Cand se credea Voiculescu Ministru' in guvernul Ciolos, individul este si periculos pt. Tara.

15 aprilie 2021 8:01

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.