”NU vom susţine un guvern minoritar în Parlament!” Este decizia luată de PSD în scandalul momentului.

Liderul social democraților spune că singura variantă care este respinsă de liderii coaliției este Guvernul de uniune națională.

Mihai Gâdea: Invitația președintelui pentru mâine, la consultări cu președinții partidelor, ați primit-o?

Marcel Ciolacu: Nu!

Mihai Gâdea: Dacă veți merge, cu ce propunere de guvern mergeți? Cu o propunere de guvern politic de coaliție sau de uniune națională?

Marcel Ciolacu: Părerea mea, ca și în trecut, că cea mai bună propunere ar fi fost ca, pentru această perioadă, să avem un guvern de uniune națională. Dar cum să intrăm la guvernare, de exemplu, cu doamna Turcan? Liderii USR pur și simplu șantajează statul român.

Mihai Gâdea: Daca acest guvern cade, cu ce soluție veți veni în fața țării?

Marcel Ciolacu: Am venit cu o singură propunere. În persoana domnului profesor Alexandru Rafila, să fie primul ministru și lucrurile ar fi arătat cu totul și cu totul altfel în acest moment. Nu s-a dorit acest lucru!


Acestea sunt variantele de guvernare luate în calcul după revocarea lui Vlad Voiculescu de la șefia Ministerului Sănătății
În acest moment, sunt luate în calcul mai multe variante de guvernare, în cazul în care cei de la USR-PLUS vor pleca din coaliție. Există scenariul unui guvern minoritar, cu Florin Cîțu premier, și cu susținerea PSD. O altă variantă este ca Florin Cîțu să demisioneze de la șefia Guvernului, iar PNL să vină cu o propunere. Moment în care Ludovic Orban intră în scenă ca să ajungă la Palatul Victoria.

1. PNL nu renunță la Florin Cîțu. USR-PLUS se retrage de la guvernare și România va avea un Guvern minoritar.

2. PNL îl retrage pe Florin Cîțu și îl propune pe Ludovic Orban. USR-PLUS acceptă și guvernarea continuă.

3. PNL îl menține pe Florin Cîțu premier. USR PLUS cedează și propune pe altcineva la Ministerul Sănătății.

4. PNL îl retrage pe Florin Cîțu și președintele Klaus Iohannis propune un guvern de specialiști cu largă susținere.

În scenariul în care cei de la USR PLUS ies de la guvernare, liberalii ar putea merge pe varianta unui guvern minoritar alături de UDMR. Însă nu se știe cât va rezista acesta. Potrivit surselor, ar putea avea loc negocieri între Ludovic Orban și Marcel Ciolacu, pentru a obține susținerea PSD în Parlament.

O altă variantă este ca Florin Cîțu să demisioneze de la șefia Guvernului iar PNL să vină cu o propunere. Moment în care Ludovic Orban intră în scenă. Destrămarea coaliției este momentul oportun pentru liderul PNL de a ajunge înapoi la Palatul Victoria. Sursele spun că acesta este planul care intră în aplicare dacă liderii USR nu vor ceda. Dacă se ajunge la acest scenariu, s-ar putea ca Ludovic Orban să întâmpine probleme când vine vorba de susținerea în partid, având în vedere că în PNL s-au format două tabere: Cîțu și Orban.


Comentarii

Gigi Devreme, obărchelner la Legiunea Împuțită AUR PSD-ul să intre la guvernare la ocna Rahova, unde e ocnaș în termen premierul Liviu Nicolae Dragnea, care a fost și premier neoficial când era guvernul PSD condus de analfabeta Dăncilă. De acolo de la ocna Rahova, tot PSD-ul poate guverna pe viață cu executare în vecii vecilor, amin. Vă-n gură să vă fut de lepădături împuțite!

17 aprilie 2021 7:30

Dorin Precizați anul, vă rugăm!

16 aprilie 2021 8:24

Analfabetul Ciolacu Numai cacati de la antena 3 poate scrie un articol de cacat ...din spusele uni analfabetul ca Ciolacu..bai boule voi Psd-isti nu mai pupati guvernarea pana e Iohannis presedinte..nu ai intales nimic boule...si vi cu propunerea de premier sa fie un fiu de tortionar securist...mars in ma-ta tot cu el.

15 aprilie 2021 10:29

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.