Senatorul UDMR Karoly Zsolt Csaszar a depus la Comisia juridică a Senatului un amendament prin care propune ca magistrații să NU fie anchetați pentru corupție de DNA, ci de către Secția de Urmărire Penală și Criminalistică (SUPC) a Parchetului general, care să absoarbă în prealabil actuala Secție pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), cu tot cu procurorii ei, printre care și celebra Adina Florea, potrivit amendamentului depus de senatorul UDMR.

Spre deosebire de forma adoptată la Camera Deputaților, senatorul UDMR propune ca procurorii SIIJ să nu fie redistribuiți la secțiile Parchetului General, precum cea de Resurse Umane, ci să fie preluați de Secția de Urmărire Penală și Criminalistică (SUPC), una dintre secțiile operative ale Parchetului General.

Apoi, senatorul UDMR vrea ca magistrații să nu fie anchetați de DNA pentru corupție și de DIICOT pentru infracțiuni de crimă organizată sau de siguranță națională, ci de către SUPC care, în prealabil, a absorbit SIIJ. Adică de o nouă SIIJ camuflată în interiorul SUPC a Parchetului general.

Integral pe G4media.roComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.