Sunt câteva cărţi care au făcut istorie nu doar în rândul cititorilor, ci şi în rândul criticilor literari. Astăzi vă propune nişte romane premiate cu prestigiosul premiu Pulitzer.

Alegerea Sofiei este o carte de neratat, unul dintre cele mai mari romane ale tuturor timpurilor. Începutul acestui extraordinar roman ne introduce în atmosfera din New York-ul anului 1947, când tânărul și neexperimentatul Stingo încearcă să-şi câştige traiul salahorind ca redactor pentru o mare editură.

O poveste tulburătoare şi poetică, Fahrenheit 451 este o parabolă a unei societăţi în care valorile pe care le cunoaştem au fost răsturnate, în care statul interzice cititul şi legiferează arderea cărţilor. Cetăţenii acestei lumi distopice trăiesc într-o indiferenţă indusă de droguri şi de mass-media.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Carturaru Dupa cate vad si cunosc ,Cartile au fost ok,pana cand a aparut acea carte mare fara foi care cuprinde intreaga intalepciune a pamantului.Asa a fost profetita.Acu e numita ternet fiindca asa so nemerit.Cat despre carti ,sunt bune alea cu poze si alea de colorat.Celelalte le vad aruncate pe la containere cu sacii.Bielestristica ,stiinta,tehnica,poieziii,teatru ,tat si poate fi cetit ,acum doar se asculta .,,Progresul.Progresul si alt nimic decat progresul ''.Catavencu in balada lui Andrii Popa de Ana Blandiana.

17 aprilie 2021 8:47

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.