Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu a afirmat, vineri seară, că nu are dovezi care să ateste raportarea eronată a morților de COVID-19, însă diferența între datele raportate poate fi „de ordinul miilor.

Întrebat despre câte mii de cazuri este vorba, fostul ministrul nu a dorit să lanseze o cifră.

Voiculescu a explicat că morții se raporteaza prin intermediul a două platforme diferite: platforma INSP și platforma Ministerului Sănătății, ambele sub coordonarea miisterului de Interne.

"O problema cu siguranță există. Am făcut verificări la nivel de spitale, în cele două platforme în care se raportează. Au fost comparate cele două platforme, alerte.ms.ro și corona-forms. Pe o platformă raportează spitale, iar pe cealaltă toate entitățile și diferența este semnificativă", a declarat ministrul demis, la Digi24.

"Nu este vorba despre morţi ascunşi, cine a rostit cuvântul ăsta?”, a afirmat Voiculescu la Digi24.

"Din ce cred că s-a întâmplat, și am indicii serioase, există o subraportare. Nu schimbă realitatea, dar schimbă percepția. Am luat un spital, ne-am uitat la cifra deceselor și ne-am uitat cum e raportată în fiecare platformă. În ambele există o subraportare, iar diferența dintre cele două platforme e semnificativă. Avem o platformă în care raportează spitalele, și cealaltă în care raportează mai multe instituții. Raportatea numai din spitale e cu mii de cazuri mai mare decât cea din mai multe instituții”, a mai spus Vlad Voiculescu.

„Datele nu sunt certe. Ce este cert e că există o diferență și că diferența e semnificativă și că e de ordinul miilor, nu poate fi exclus că e de ordinul miilor”, a mai spus acesta.

„Dacă unele spitale nu raportează pentru o perioadă mai lungă și spitale grele în tratarea COVID, atunci trebuie să ne întrebăm ce a funcționat greșit în raportare. (…) Nu am nicio îndoială că o diferență există”, a mai declarat Voiculescu.


Comentarii

UNFORGIVEN Ce caracter infect are acest gunoi analfabet. Pe mâna acestei catastrofe ajunsese sistemul sanitar pe vreme de pandemie. Tara a ajuns pe mâna unor incapabili, diletanți agresivi, habarnisti si aroganți, mult mai paguboiși ca ceilalti foști la cârma. PS: Cine Doamne ne mai poate ajuta sa iesim din situația asta !?!

18 aprilie 2021 14:38

ABCD Josnica creatura acest far' de scoala si onoare de USR-ist cu PLUS, sa fereasca Bunul Dumnezeu ca specimenele de felul lu' Vladut , sa puna labele pe Romania. Nenorocirea asta de Voiculescu, se comporta ca un psihopat obsedat bun de legat fedeles la Spitalul de Boli Psihice si Nervoase !

17 aprilie 2021 12:38

Vlăduț puiuț de securist ARE și N-ARE dreptate! ARE pentru că raportările spitalelor arată un număr mult mai mare de morți față de ale DSP-ului și NU ARE pentru că orice grozăvie de malpraxis comis pe undeva este raportat drept mort de Covid! Am avut un coleg de facultate, profesor emerit și fost inspector școlar șef (pe merit) într-un județ din Moldova, care a fost internat la secția mediclă pentru probleme fără legătură cu Covidul, unde a fost indignat de modul cum erau tratați pacienții. A-ha, au zis medicii, ești recalcitrant? La psihiatrie cu tine! A mai stat o zi și la psihitrie, unde chiar era iadul pe Pământ și a treia zi l-a prins lumina zilei la ATI, de unde, peste alte două zile, a fost „externat” în sac negru de plastic... Știm acum din relatările unei asistente medicale mizericordioase despre tratamentele inumane de la ATI, unde medicii „specialiști” nici nu prea intrau, grosul trebii fiind lăsat pe medicilor rezidenți și a restului personalului sanitar. Lipsa de performanță medicală și numărul abominabil al morților cu zile este pus cu o ușurință criminală pe seama morbidității virusului, care, în mod real, este sub 1%. În cârca lui sunt aruncați toți pacienții decedați din cauze colaterale, tratate necorespunzător, ba și decedați de acasă, fără nicio legătură cu Coviduțul! Bravo DSP-ului care a mai șters din „realizările” „eroilor din prima linie”! Geaba zbiară CTP-ulea împotriva lui V.V., care, FĂRĂ SĂ VREA, a confirmat „secretul lui Polichinelle”, cum că în spitalele Covid se moare cu zile și se raportează într-o veselie frenetică noi și noi victime ale Covidului, mai ales dacă este vorba de persoane cu notorietate!

17 aprilie 2021 11:36

Dan Și la fel că acest marțafoi este plin " guvernul meu " de aventurieri politici școliți de fundația Soros și trimiși în România să ducă la disoluția statului.Jonhanis și cu pnl-iști au distrus tara. Soluția este un referendum dacă aceștia trebuie sa mai conducă țara.

17 aprilie 2021 8:18

Pute Putea sa spuna cand era ministru asa aduce a mancator de cacat intr-o problema foarte grava.S-a dovedit un jegos fara carfe si mincinos, pana la capat !Libidinos individ .

17 aprilie 2021 6:28

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.