PNL decontează majoritatea măsurilor nepopulare iar populaţia percepe acest partid drept principala formaţiune de guvernământ, arată ultimul sondaj CURS.

Astfel,dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, procentajele estimate pentru partidele din actuala coaliţie fac improbabilă constituirea unei alianţe de guvernământ precum cea din prezent, formată din PNL, USR PLUS şi UDMR.

Astfel, dacă duminică ar avea loc alegeri, partidele ar urma să obţină următoarele scoruri:

PSD 33%
PNL 21%
USR PLUS 16%
AUR 12%
PMP 5%
UDMR 4%
PP USL 4%
PRO ROMÂNIA 3%
Altul 2%

La capitolul "Încredere în instituţii" Armata şi Biserica îşi dispută primul loc

Instituția Multă/foarte multă încredere Puţină/foarte puţină încredere NS/NR
Biserică 65% 34% 1%
Armată 65% 33% 2%
Pompieri 59% 39% 3%
Primărie 54% 44% 2%
BNR 46% 53% 1%
Preşedinţie 34% 65% 1%
În clasament, mai apar, cu nivele mici de încredere, Guvernul (21%), partidele politice (15%) şi Parlamentul (13%).

Niciun lider politic nu are o cotă de încredere pozitivă

Încrederea în lideri politici

Politician Multă/foarte multă încredere Puţină/foarte puţină încredere
Klaus Iohannis 35% 65%
Marcel Ciolacu 26% 61%
Florin Cîţu 24% 69%
George Simion 21% 41%
Ludovic Orban 20% 72%
Dacian Cioloş 16% 72%
Dan Barna 15% 58%
Kelemen Hunor 13% 72%
Diferenţa până la sută este dată de procentajele celor care spun că nu au auzit de politicianul respectiv sau nu au dorit/nu au ştiut să răspundă.

Sondajul a fost realizat la nivel national în perioada 14 - 17 aprilie pe 1.107 respondenţi si are o marja maximă de eroare de +/-3% la un nivel de încredere de 95%.


Comentarii

Muie antena 3 Gunoiele de la antena 3 au sters mesajele..

19 aprilie 2021 22:50

@Muie Vezi? Iar ești rău și prostovan! Parcă te-a scăpat mămica ta în closet când te-a născut și-acum nu poți scăpa și pace de gustul de caca din gură! Dacă te-ai spăla pe dinți cu o periuță din părul pubian al lui Dracne, precis ți-ar mirosi gura a flori, nu a caca... Vino pe la noi, la PSD, și-ți oferim un set întreg de periuțe, dar și tuburi cu pastă din petale de trandafiri. Cei de la AUR îți tratează și cariile și-ți pictează incisivii în culorile tricolorului românesc. Au încercat tehnica asta pe niște iepuri de casă și-ai dracului urecheați nu se mai opresc din cântat NOI SUNTEM ROMÂNI! Moare lumea de drag când îi aud. Se zice că și Covidul crapă de ciudă când îi aud, iar ăia cu vaxcinurile sunt în prag de faliment!

19 aprilie 2021 17:04

Brian Swarran Psd castiga cu peste 45% din voturi si va guverna cu AUR care va avea 20%. Restul vor fi afara din parlament. Ptr ca merita.

19 aprilie 2021 14:59

@Muie Te jelești și bârfești exact ca o MUIEre! Mie mi se pare că, dimpotrivă, labărarii, usărarii și Ghiolbănică au reușit niște scoruri remarcabile! Să dea Al de Sus să rămână măcar cu astea, dar tare mă tem că sociologii de la CURS le-au și umflat un pic, ca să nu fie acuzați de partipriuri! Dac-ai pune ureche la pământ ca să asculți murmurele boborului dezamăgit de voi, după ce v-au votat, ar trebui să-ți pui pempărși în nădragi, ca să nu-ți pătezi în căcăniu chiloții cu care ai fost la metrou...

19 aprilie 2021 12:17

noi PNL scade in sondaje - si va mai scadea, din cauza derbedeilor USR/PLUS drak' sa-i adune, derbedei far' de scoala si cu hartii de sters la koor pt facultai inexistente, derbedei de teapa lu' Voiculescu, Drula alt tampit cu "zombi", tampitul cersetor prin Norvegia - care e si diliman, Clotilda dementa care distruge sect.1, si...alte specimene usriste, cum n-a mai avut Romania nici in anii 45' -55' cand bolsevici-kgbisti semianalfabeti, erau fixati Ministri si sefi de Institutii, unde femeia de serviciu era absolventa de Sorbona.

19 aprilie 2021 12:11

Muie antena 3 si Stiripesurse Sa ma cac pe sondajul vostru...mintiti si manipulati lumea cu cacaturi de sondaje..deci Curs este detinut de un impitit care are si Stiripesurse adica unul care suge de la Psd..se chiama Buble Ioska care statea in parlament in ziua de salar si lua cate 1000 de lei de la parlamentari sa nu scrie in ziar despre iei deci un santaj pe fata....si scris de cacati de la antena 3 care si ei sug de la Psd..pai in cazul asta cum sa nu creasca Psd in sondaje ca atunci Stiripesurse si antena 3 de unde mai suge...si sotia lui Ioska de la Stiripesurse este deputata Psd @Tise...ca sa va faceti o idee cum functioneaza minciuna si manipularea..

19 aprilie 2021 10:56

Dacă, parcă și cu dăi se plimbau cu o barcă, dacă și cu parcă s-au înecat, cine a mai rămas?

19 aprilie 2021 10:45

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.