Coaliția este în fața primului scandal major, după demiterea ministrului Sănătății Vlad Voiculescu. Din acel moment, între partenerii de guvernare a avut loc un adevărat război al declarațiilor. Premierul a fost numit „zombi politic” de ministrul Transporturilor și „vătaf” de conducerea USR PLUS. De partea cealaltă, președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că orice ministru care vorbește împotriva premierului trebuie să aibă „bagajele făcute”. Ședința de Coaliție în care ar trebui discutate tensiunile dintre PNL și USR PLUS va avea loc la ora 17.

Înainte de ședință, liberalii au discutat mandatul cu care vor merge în Coaliție. La ședința Biroului Executiv Național a venit și premierul Florin Cîțu, alături de președintele PNL Ludovic Orban.

Este pentru prima dată în ultimele luni când Cîțu și Orban se afișează împreună înaintea ședinței săptămânale a PNL. Între cei doi există un conflict mocnit după ce premierul a refuzat numirea unor liberali în eșaloanele secunde ale Guvernului și în perspectiva Congresului PNL unde Orban și Cîțu ar putea fi contracandidați.

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.