Autorităţile încearcă să faciliteze accesul la vaccinare prin date mai clare cu privire la listele de aşteptare şi centre drive-thru în mai multe oraşe, în condiţiile în care interesul pentru campania de imunizare este în scădere. 220.000 de români erau ieri înscrişi pe listele de aşteptare, iar majoritatea voiau să se vaccineze cu serul de la Pfizer.

Centrul Naţional pentru Coordonarea Activităţilor de Vaccinare (CNCAV) a optimizat platforma de vaccinare astfel încât acum românii care vor să se imunizeze pot vedea numărul de ordine pe care îl au pe lista de aşteptare a cabinetului pentru care au optat, precum şi capacitatea de vaccinare a centrului respectiv.
„Practic, se poate face o estimare a momentului imunizării. În general este vorba de un timp de aşteptare de 10-14 zile, dar avem şi centre în care ritmul de vaccinare este mai redus, iar timpul de aşteptare este mai lung. Dar ştiind tipul de vaccin care se face în respectivul centru şi cunoscând timpul mediu de aşteptare, atunci poţi să te orientezi pentru un anumit centru. Noi am vrut să uşurăm accesul persoanelor la vaccinare”, a declarat colonelul Valeriu Gheorghiţă, şeful Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea contra COVID-19.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.