Discuțiile din coaliția PNL – USR PLUS – UDMR se reiau marți după discuția de patru ore de luni seară, iar soluția spre care se îndreaptă este semnarea unui nou protocol de colaborare guvernamentală, potrivit surselor G4Media.ro. Protocolul ar aduce o schimbare majoră, cerută de USR PLUS: orice remaniere se va face doar după acordul șefilor de partide.

Premierul Florin Cîțu a recunoscut indirect luni seară într-un interviu la Digi24 discuțiile pe această temă, spunând că ”eu nu am nevoie de un document scris, vorbesc cu miniștrii. Tot ce avem pentru o guvernare bună este deja în Constituție, este deja în protocol. Dacă președinții partidelor de coaliție doresc să introducă modificări este ok, cât timp atribuțiile mele constituționale nu vor fi afectate”.

Cu alte cuvinte, Cîțu nu vrea ca atribuțiile premierului de remaniere a unor miniștri să fie îngrădite prin acest nou protocol, dar liderii USR PLUS insistă și e posibil ca președinții PNL ș UDMR să accepte o formă de limitare a acestor prerogative. De altfel, Ludovic Orban spunea în 2007, pe când era ministru al Transporturilor în guvernul Tăriceanu 2, că remanierile se decid la partid, nu unilateral de către premier.

Integral pe G4media.roComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.