Liderii USR PLUS n-au reușit să-l schimbe pe Florin Cîțu de la Palatul Victoria, dar după șapte zile de criză politică în plină pandemie au elaborat, împreună cu liberalii, un fel de cod al bunelor maniere din coaliție. Liderii celor patru (trei?) partide au produs un document perfect inutil între parteneri care respectă reguli minimale de bun simț.

Însăilarea de platitudini devine foarte necesară între partide care admit că le lipsesc cei șapte ani de acasă și au nevoie să vadă scris pe ușă că nu e frumos să intri încălațat până în mijlocul sufrageriei, iar pe șervețelele din bucătărie că nu se face să vorbești cu mâncare în gură. Altfel, se omoară între ele.

În esență, în document scrie că partenerii de coaliție vor lua de aici încolo decizii împreună, de unde rezultă că asta nu se întâmpla înainte, că se vor consulta, adică asta nu făceau până acum, că nu se vor mai înjura în public, așa cum aveau obiceiul până ieri. PNL și USR PLUS au mai convenit că premierul va informa înainte să schimbe un ministru partidul din care face parte, pe bază de argumente și după o dezbatere în coaliție, nu unilateral după ce se trezește cu fața la perete, plus alte reguli de bază.

Integral pe G4media.roComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.