Medicul Adrian Marinescu a comentat, miercuri, în exclusivitate la Antena 3, informaţiile cu privire la anticorpii persoanelor care au trecut prin boala COVID-19. Aceştia ar avea un număr mai mic de anticorpi, decât cei care s-au vaccinat. Cu alte cuvinte, imunitatea celor care se infectează este mai slabă decât a celor care se vaccinează.

"Este clar, imunitatea prin vaccinare ţine mai mult. S-a discutat o perioadă de minim şase luni. Foarte probabil că e mai lungă, în raport cu perioada de trei luni, adică mai scurtă, atunci când trecem prin boală.

Ar mai fi un lucru important de spus. Contează titlul de anticorpi, fără discuţie. Toată lumea îşi testează anticorpii. A ajuns să fie un sport naţional. Foarte important de spus, că imunitatea este şi la nivel de celule. Adică, în momentul în care ne-am vaccinat, în afară de anticorpii care mă protejează, contează şi acele celule care vor avea memorie.

În plant concret, în momentul în care mă voi întâlni cu virusul, voi fi protejat şi la nivelul celulelor, nu numai la nivel de anticorpi. Un element important şi care va face diferenţa pentru cel este vaccinat", a precizat medicul Adrian Marinescu, miercuri, în cadrul emisiunii "Punctul de întâlnire" de la Antena 3.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.