După ce a concentrat trupe la graniţa cu Ucraina, Rusia închide traficul aerian şi, parţial, naval la Marea Neagră.

În replică, Marea Britanie a anunţat că trimite în zonă un distrugător şi o fregată, dar şi mai multe avioane de luptă Eurofighter Typhoon care vor avea baza la „Mihail Kogălniceanu“.

Analiştii militari spun că desfăşurarea de forţe din România se traduce prin mesajul: „Putin, nu te pune cu NATO!“. Desfăşurarea militară rusă la frontiera cu Ucraina este mai mare decât cea din 2014, când Rusia a invadat Crimeea, atrage atenţia Pentagonul, care refuză să prezinte o estimare, însă cataloghează această mobilizare de forţe drept „foarte îngrijorătoare”. În plus, americanii denunţă o escaladare la Marea Neagră după ce Rusia a interzis zborurile deasupra peninsulei anexate Crimeea şi deasupra Mării Negre, din cauza unor exerciţii militare navale şi aeriene care au loc în această săptămână.

Mai exact, Moscova a emis un „aviz către aviatori” (NOTAM) pentru a avertiza piloţii cu privire la potenţiale pericole, care se aplică apelor teritoriale de pe coasta de sud a Crimeei şi unei părţi a apelor internaţionale din largul Mării Negre, în perioada 20-24 aprilie. „Zona a fost declarată temporar periculoasă pentru zborurile aeronavelor”, arată alerta, care precizează că restricţiile se aplică pentru o altitudine maximă de 19.000 de metri. Peste 20 de nave de război ale Flotei Mării Negre au programate exerciţii comune cu avioane de atac Suhoi Su-25, iar traficul maritim în zona Crimeei a fost şi el restricţionat. Închiderea zborurilor şi a navigaţiei au loc în condiţiile în care Rusia a adus, conform estimărilor UE, peste 150.000 de soldaţi în apropiere de Ucraina şi în Crimeea.

Integral pe AdevărulComentarii

Pardaillan Putin cu rusnacii lui crapa de foame.

22 aprilie 2021 15:48

Pardaillan Putin cu rusnacii lui crapa de foame.

22 aprilie 2021 15:48

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.