Caz demn de I.L. Caragiale în primăria comunei Stănești, din Gorj. Consiliera personală a fostului primar a continuat să vină la serviciu timp de trei ani după ce i s-a desființat postul. În această perioadă, ea a primit salariu, ba chiar a beneficiat și de majorări salariale. Un control ANAF a stopat totul. Inspectorii au catalogat ilegală salarizarea femeii după desființarea postului și au cerut returnarea banilor încasați în tot acest timp. Scandalul l-a lovit și pe primarul de la acea vreme: i-a fost deschis dosar penal pentru abuz și delapidare. Femeia implicată în poveste a precizat pentru Digi24 că n-a fost anunțată că i s-a desființat postul, așa că în opinia sa cine este vinovat, să plătească.

Comuna Stănești, județul Gorj. Zonă turistică aflată la 15 minute de mers cu mașina până-n Târgu Jiu, nouă sate arondate și multe pensiuni ridicate cu fonduri nerambursabile. La intrare, un robinet ruginit picură neîntrerupt în jgheaburi murdare. Nu prea sunt obiective de vizitat în localitate, nu e apă, nu e canalizare, dar la primărie e o poveste demnă de film: consiliera personală a fostului primar a rămas fără funcție în 2017, când s-a modificat organigrama primăriei, dar a continuat să semneze condica, să încaseze salariu, să beneficieze de concediu și chiar să primească majorări salariale.

Constantin Bicheru, actualul primar din Stănești: „În 2017, Consiliul Local a aprobat organigrama în care a fost scos postul de consilier personal. Șters!”

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.