Pentru a aprofunda o altă latură a sănătății după cea a mișcării, mai precis aceea a nutriției, Societatea Omului Sănătos a invitat 4 specialiști în cadrul Conversațiilor Habits, și anume medicii Chukwudi Nwabudike, doctor în medicina și homeopat, Sorin Sălăjan, doctor în medicina, nutriționist și biohacker, Uma Naidoo, doctor psihiatru, profesor la Harvard, nutriționist, chef profesionist și pionier în domeniul psihiatriei nutriționale (Nutritional Psychiatrist) și omul de știință american Margaret Slavin, experta în domeniul alimentar, specializata în analiza compușilor alimentari. Conversațiile Habit pot fi urmărite pe site-ul https://www.societateaomuluisanatos.ro.

„Corpul nostru este grădina noastră, iar voința este grădinarul.” (“Our bodies are our gardens; our wills are our gardeners.”) - William Shakespeare

„Garbage in, garbage out” este modul de a descrie în domeniul IT situația în care, dacă introduci date greșite într-un sistem, nu are cum să iasă din sistem decât ceva greșit. Cu alte cuvinte dacă introduci gunoi, nu poate ieși decât gunoi. În nutriție se regăsește sensul acesta în expresia „ești ceea ce mănânci”, care provine de la nutriționistul american Victor Lindlahr. Lindlahr avea deja la începutul secolului 20 convingerea că hrana ne influențează puternic starea și sănătatea.

Integral pe RepublicaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.