Sub paravana unui ONG și pretinzând că are doar intenții nobile, un ieșean a sustras fonduri importante din donații. În urma sa nu s-a văzut nimic, deși a promis centre de prim ajutor, defibrilatoare, ambulanțe.

Un tânăr de 33 de ani colectează, din 2017, bani pentru a achiziționa ambulanțe cu care să transporte copiii bolnavi de cancer, arată Reporteris. N-a luat niciuna până acum, deși în 2019, la un maraton organizat de asociația sa, Marius Benchea arăta pe Facebook o poză cu o autospecială. Anunța că ambulanța e ca și luată și mai cerea bani pentru echipamente. I-au trecut prin mână 70.000 de euro, dar nu există rapoarte transparente despre ce a făcut cu banii.

În februarie 2021, a lansat o altă campanie: vinde 200.000 de „acțiuni” cu o valoare nominală de 100 de lei bucata pentru a cumpăra „încă” 3 ambulanțe pentru copii. Tot în februarie 2021, Marius Benchea a fost numit membru al Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), prin dispoziția lui Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași. Practic, prin această desemnare, șeful CJ l-a validat pe Benchea în fața autorităților locale.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.