Vicepreședintele CNCAV, secretarul de stat Andrei Baciu, spune că România „este în grafic” pentru atingerea obiectivului de 5 milioane de vaccinați în 1 iunie în contextul în care s-ar vaccina cu prima doză 50.000 de persoane zilnic. Baciu precizează că procesul va fi completat și de vaccinarea cu ajutorul medicilor de familie, care va începe din data de 4 mai. De asemenea, el spune că este nevoie de un efort național coordonat între autorități locale și centrale pentru a atinge obiectivul depășirii pandemiei.

„Toate aceste activități și ne uităm și la ce s-a întâmplat în alte țări care au avut acces la mai multe doze și vedem că obiectivul major de a încheia pandemia a fost atins, însă acest lucru nu s-a făcut fără a avea o participare și un efort național participativ în care toată lumea să fie angrenată – acesta este și obiectivul nostru.

Sigur că în acest exemplu vorbim de autorități centrale și autorități locale și aici sunt câteva lucruri punctuale pe care ni le dorim să le facem – spre exemplu, primarii din comune, din sate, din mediul rural – acolo, implicarea autorităților locale este esențială. Pentru că accesul la informație este diferit.

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.