Medicul Alexandru Rafila, deputat PSD și fost reprezentant al României la OMS, îi contrazice pe cei care spun că tulpina indiană abia identificată în România s-ar afla în plin proces de transmitere comunitară. În plus, medicul atrage atenția că declarațiile privind ineficiența vaccinării în cazul acestei variante nu se susțin și reprezintă o speculație, astfel că este nevoie ca vaccinarea să continue pentru a stopa epidemia.

Alexandru Rafila este de părere că românii trebuie să meargă în continuare la vaccinare, pentru că „orice speculație legată de ineficiența vaccinării în legătură cu această tulpină indiană care, chipurile, se transmite comunitar în România, nu este potrivită în acest moment, pentru ca demobilizează oamenii. Oamenii trebuie să se vaccineze, pentru că, evident, tulpinile circulante în România sunt responsive la vaccin, la anticorpi. Anticorpii neutralizează virusul la tulpinile circulante în România”.

„Eu nu cred că este o transmitere comunitară cu această tulpină indiană, nu avem niciun fel de dovadă în acest sens, nici cea mai mică dovadă. Mai mult, vreau să vă spun că și aceste 5 cazuri care au fost diagnosticate la Brașov de laboratorul de la Sfântul Gheorghe nu prezintă decât una dintre cele două mutații, care sunt caracteristice acestei noi tulpini indiene

Integral pe Realitatea.netComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.